Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкам продовжили заборону на стягнення валютної іпотеки: як довго діятиме

Реклама

Сьогодні, 16 вересня, ВР прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті" з урахуванням пропозицій Президента (проект № 3640).

З текстом цього та інших законопроектів зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Нагадуємо, Президентветував, а потім 10 серпня 2020 року повернув зі своїми пропозиціями прийнятий 16 липня 2020 року Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті" для повторного розгляду Верховною Радою України.

У прийнятому в новій редакції Законі враховані пропозиції Президента щодо:

1) відтермінування втрати чинності Законом «Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті» (через 18 місяців, було - через 1 рік);

2) уточнення формулювання підпункту 1 пункту 2 Закону, чим не підтримано впровадження продовження мораторію для осіб, які придбали майно не повністю, а частково за кредитні кошти.

Президент України не підтримав положення Закону щодо:

1) продовження мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті до 1 січня 2022 року;

2) змінення Законом умов, за яких не може бути примусово звернено стягнення (відчужено без згоди власника) на майно (майнові права) відповідно до кредитного договору, а також невизначеність у редакції підпункту 2 пункту 1 Закону №1304-VII чітких умов та кола боржників, стосовно яких діятиме відповідна заборона на відчуження майна.

Нагадаємо, для того, щоб убезпечити вас від шахрайських дій, створено спеціальний сервіс SMS-Маяк Іпотека. З його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини