Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли працівник має право на 24-денну відпустку, не відпрацювавши на підприємстві пів року

Реклама

У Держпраці відповіли, як діяти у ситуації, якщо працівник на підприємстві працює менше шести місяців, а за попереднім місцем роботи, пропрацювавши 1 місяць 2 дні, звільнився за власним бажанням та при звільненні отримав компенсацію за два дні невикористаної щорічної основної відпустки. Чи має такий працівник право на відпустку 24 календарні дні без збереження зарплати?

Статтею 84 Кодексу законів про працю передбачено, що у випадках, передбачених статтею 25 Закону «Про відпустки», працівнику за його бажанням надається в обов'язковому порядку відпустка без збереження заробітної плати.

Статтею 25 Закону «Про відпустки» визначені всі обставини та категорії працівників, яким відпустка без збереження заробітної плати надається в обов'язковому порядку. Зокрема, відпустка надається працівникам, які не використали за попереднім місцем роботи щорічну основну та додаткові відпустки повністю або частково і одержали за них грошову компенсацію, - тривалістю до 24 календарних днів у перший рік роботи на даному підприємстві до настання шестимісячного терміну безперервної роботи.

Таким чином, виконані умови, які передбачені пунктом 16 частини 1 статті 25 Закону «Про відпустки». Тобто працівник має право на отримання відпустки без збереження заробітної плати тривалістю до 24 календарних днів у перший рік роботи до настання шестимісячного терміну безперервної роботи.

Звітність - не проблема з REPORT. Чат-підтримка для клієнтів, усі необхідні звіти та однакова ціна для платників і неплатників ПДВ. Замовляйте тестовий доступ та переконайтеся самі.

Отримайте всі інструменти для роботи ФОП в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ зі знижкою 30%. Останні зміни законодавства, пов'язані з підприємницькою діяльністю, перевірка надійності контрагентів та партнерів, автоматична звітність до держорганів, а головне - сповіщення про зміни, які можуть вплинути на ваш бізнес. Отримайте унікальний шанс придбати комплексне рішення LIGA360 всього за 273 грн

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини