Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що робити ФОПам у разі перевищення ліміту доходів для відповідної групи

Реклама

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до п. 293.8  Податкового кодексу України ставки, єдиного податку встановлені п. 293.3 - 293.5 ст. 293 ПКУ, застосовується з урахуванням таких особливостей:

  • платники єдиного податку I групи, які у календарному кварталі перевищили обсяг доходу, 1 мільйон гривень, з наступного календарного кварталу за заявою переходять на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників єдиного податку другої або третьої групи, або відмовляються від застосування спрощеної системи оподаткування.     Такі платники до суми перевищення зобов'язані застосувати ставку єдиного податку у розмірі 15%.     Заява подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу;

  •  платники єдиного податку II групи, які перевищили у податковому (звітному) періоді обсяг доходу 5 мільйонів гривень, в наступному податковому (звітному) кварталі за заявою переходять на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників єдиного податку третьої групи, або відмовляються від застосування спрощеної системи оподаткування.
    Такі платники до суми перевищення зобов'язані застосувати ставку єдиного податку у розмірі 15%.     Заява подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу;

  •  платники єдиного податку III групи (фізичні особи - підприємці), які перевищили у податковому (звітному) періоді обсяг доходу 7 мільйонів гривень, до суми перевищення застосовують ставку єдиного податку у розмірі 15%, а також зобов'язані у порядку, встановленому цією главою, перейти на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ.     Заява подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу.

Зручно та швидко сплачувати податки і подавати звіти можна за допомогою бота-бухгалтер ReporTах. Бот працює для I-III групи ФОП-єдинників.   Крім того, в боті можна вести книгу обліку доходів в 4 валютах, а також перевірити чи немає у вас податкових боргів і штрафів перед державою.

Слідкуйте за законодавчими ініціативами та нововведеннями, які можуть вплинути на ваш бізнес за допомогою комплексного рішення LIGA360 для підприємців. LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ автоматично сповіщатими про всі актуальні для вас оновлення законодавства, допоможе безпомилково формувати звітність до держорганів, а також контролювати надійність контрагентів і партнерів. У вересні обирайте зі знижкою 30%.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини