Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тариф з користування майданчиками для платного паркування буде залежати від типу авто

Реклама

28 жовтня на своєму засіданні Уряд прийняв постанову № 1019 «Про внесення змін до Порядку формування тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів». Відповідний документ був розроблений Мінрегіоном.

Постановою вдосконалюється чинний Порядок формування тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2010 року № 258.

Зокрема, передбачається при встановленні тарифу на послуги з користування майданчиками для платного паркування враховувати інвестиційну складову.

Відповідно до проекту інвестиційна складова - кошти, передбачені в тарифі на послугу з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів (далі - майданчик), що спрямовуються на розвиток існуючих та організацію нових майданчиків та засобів виробничої діяльності, необхідних для утримання таких майданчиків, провадження пов'язаної з цим господарської діяльності (у тому числі заходів з підвищення безпеки та дотримання екологічних норм), а також на реалізацію заходів, пов'язаних з будівництвом, виготовленням, реконструкцією, модернізацією, придбанням основних засобів, інших необоротних матеріальних активів.

Вартість послуг визначатиметься відповідно до тарифу на послугу, встановленого органом місцевого самоврядування. Тариф на послугу розраховуватиметься, виходячи з розміру повної планованої собівартості послуг, планованого прибутку, розміру податків та зборів (обов'язкових платежів).

«Це дозволить ефективно розвивати паркувальний простір, зменшить навантаження на вулично-дорожню мережу міста у робочі дні шляхом гнучкого регулювання вартості послуг паркування в різних зонах, в різні дні тижня та час. Також ми запроваджуємо на окремих паркінгах прогресивний тариф з метою стимулювання користувачів до короткострокового паркування», - зауважив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

У розрахунок тарифів на послуги також вводяться коефіцієнти, які встановлюватимуться органом місцевого самоврядування для досягнення оптимального завантаження вулично-дорожньої мережі та майданчиків для паркування відповідного населеного пункту з урахуванням співвідношення попиту та мережі існуючих паркувальних місць.

Визначено, що коефіцієнти будуть враховувати місце розташування майданчика для паркування, час користування ним, тип транспортного засобу та категорії осіб, які розміщують транспортні засоби на майданчиках для паркування.

Обирайте також комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки: усі форми звітності; нагадування, авторозрахунки й підказки; моніторинг контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬОзнайомитися з пропозицією.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини