Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Карантин: оплата праці у разі переведення на неповний робочий день

Реклама

У Держпраці нагадують, що переведення працівника на роботу в умовах неповного робочого дня (тижня) проводиться за згодою працівника і оформляється наказом по підприємству.

У разі незгоди працівника, таке переведення повинно проводитись із дотриманням ч.3 ст. 32 КЗпП, тобто працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.
При почасовій системі оплаті праці (годинна тарифна ставка/місячний посадовий оклад) оплата праці проводиться за фактично відпрацьований час.
Фактично відпрацьований час відображається у табелях обліку робочого часу.

При відрядній системі оплаті праці - за фактично виконану роботу по відрядних розцінках, встановлених на підприємстві. Кількість (об'єм) виконаної працівником роботи відображається у нарядах на виконання робіт.

У всіх випадках оплата проводиться із обов'язковим додержанням мінімальних державних гарантій в оплаті праці, встановлених Кодексом законів про працю України та Законом України «Про оплату праці».

Також відповідно до частини 2 статті 30 Закону України «Про оплату праці», роботодавець зобов'язаний забезпечити достовірний облік виконуваної працівником роботи і бухгалтерський облік витрат на оплату праці у встановленому порядку.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Читайте також:

Оплата праці та організація роботи під час карантину: роз'яснення Держпраці

Як правильно організувати роботу під час карантину: роз'яснення Держпраці

Простій на підприємстві: оплата праці, податкові наслідки, договірні зобов'язання з контрагентами

Карантин: чи може роботодавець вимагати присутність на робочому місці та відмовити у відпустці

Держпраці роз'яснює, як змінилася організація дистанційної роботи і гнучкого графіку

Як роботодавцям не потрапити до суду після карантину

За якої умови працівникові можна скоротити премію або зарплату на час карантину

Віддалена робота: чи може роботодавець знизити зарплату

Як правильно оформити зупинення діяльності підприємства, щоб отримати допомогу по частковому безробіттю

Скорочений та неповний робочий час: ключові відмінності

Дізнайтеся що про вас пишуть інтернет-ЗМІ. Моніторинг згадувань про ваші бренди або персони в ТОП-200 ключових українських онлайн-медіа. Налаштуйте цей модуль, щоб своєчасно отримувати сповіщення про нові згадки, оперативно реагувати на негатив і керувати своєю репутацією. У вільному доступі для користувачів Liga360. Замовляйте доступ до рішення LIGA360 для керівників чи фахівців з PR за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини