Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент доручив Уряду підтримати малий бізнес у карантині вихідного дня

Реклама

Карантин вихідного дня - це шанс уникнути повного закриття. Завдання Уряду - допомогти представникам малого та середнього бізнесу пережити ці обмежувальні заходи.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський

Глава держави зауважив, що впровадження повного локдауну на весь тиждень з метою зменшення кількості хворих на COVID-19 завдасть значно більших збитків бізнесу та економіці, ніж карантин вихідного дня.

«Карантин вихідного дня - це шанс уникнути повного закриття. І якщо у нас є такий шанс, ми маємо ним скористатися», - додав Володимир Зеленський.

Також читайте: З 14 листопада в Україні діятиме карантин вихідного дня: що це означає

Водночас Президент погоджується, що навіть такий обмежений карантин спричинить значні втрати для окремих сфер бізнесу. Тому Уряд повинен надати їм програми та інструменти підтримки.

Він також зазначив, що ефективність карантину вихідного дня залежить від взаємодії бізнесу та влади - центральної та місцевої.

«Але у деяких мерів, на жаль, і я це констатую, продовжуються місцеві вибори. Вони думають не про кількість захворілих у своїх містах, а про кількість голосів у другому турі. А ми робимо непрості та інколи дійсно непопулярні кроки тому, що боремося не за особисті рейтинги, а за життя українців. Коронавірус змушує нас приймати складні рішення», - нагадав Володимир Зеленський.

Проте, за його словами, якщо громадяни, бізнес і влада на місцях реально дотримуватимуться карантину у вихідні, буде шанс уникнути повного локдауну.

Слідкуйте за законодавчими ініціативами та нововведеннями, які можуть вплинути на ваш бізнес за допомогою комплексного рішення LIGA360 для підприємцівLIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ автоматично сповіщатиме про всі актуальні для вас оновлення законодавства, допоможе безпомилково формувати звітність до держорганів, а також контролювати надійність контрагентів і партнерів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини