Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зеленський обговорив зі Шмигалем питання РРО: Кабмін пообіцяв новий законопроект

Реклама

Володимир Зеленський закликає Верховну Раду у співпраці з Кабінетом Міністрів якнайшвидше розв'язати проблеми фізичних осіб-підприємців, зокрема щодо порядку використання касових апаратів.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

За його словами, через пандемію та економічну кризу дрібний бізнес страждає чи не найбільше, тому держава повинна не просто йти назустріч підприємцям, а максимально допомагати їм.

«Президент України категорично незадоволений тим, що український Парламент досі не може разом з урядовцями та представниками підприємницьких організацій знайти компромісне рішення щодо запровадження касових апаратів. Тому він 18 листопада доручив провести селекторну нараду - разом з урядовцями ми маємо допомогти депутатам», - сказав Андрій Єрмак.

Серед обговорюваних на нараді ініціатив - спрощення життя малому бізнесу за рахунок скасування фіскалізації всіх операцій, щодо яких податкові органи вже мають необхідну інформацію, особливо тих, що відбуваються дистанційно, за допомогою фінансових посередників (банків і платіжних систем).

Він наголосив, що увага податкових органів має бути прикута до крупних підприємств, які намагаються ухилитися від сплати податків, прикриваючись ФОПами. Але справжній невеликий бізнес має вільно дихати та спокійно працювати.

Нагадуємо, подати звітність без помилок та вчасно допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому все, що потрібно підприємцю - усі актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Все це за 28 гривень на місяць. Переконайтеся самі

Так, у прес-службі Офісу Президента зазначили, що пан Зеленський по відеозв'язку обговорив з Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем заходи щодо поліпшення умов ведення підприємництва для представників малого та середнього бізнесу.

Глава держави наголосив, що Уряд має провадити тіснішу комунікацію з бізнесом щодо своїх дій, аби підприємці розуміли вектор руху держави.

Розповідаючи про програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО), Денис Шмигаль зауважив, що податківці вже створили якісні програмні продукти. На сайті податкової служби їх можна знайти та без проблем завантажити. Це зменшує документообіг, обсяг паперів та бухгалтерії для підприємців.

Водночас Кабмін наразі напрацював низку законодавчих змін щодо полегшення ведення бізнесу. Йдеться, зокрема, про перегляд списку порушень, за які підприємців штрафуватимуть, а також про розмір таких санкцій.

Також, як заявив Денис Шмигаль, Уряд працює над розв'язанням проблеми з таким механізмом, як кешбэк. Адже він, на думку підприємців, - соціально неприйнятний для нашої держави.

Крім того, Денис Шмигаль сказав, що бізнес просить переглянути ліміти, при яких використовується РРО і які впливають на розміри оподаткування, - перевести їх у мінімальні заробітні плати. Таким чином зі зростанням мінімальної зарплати збільшуватиметься й відповідний ліміт, у якому працює той чи інший ФОП.

Зокрема, підприємці наполягають на скасуванні вимоги про видачу чеків під час безготівкового розрахунку, а також на дефіскалізації продажу товарів, крім ліків, платниками єдиного податку за безготівковим розрахунком.

Прем'єр-міністр України розповів, що Уряд планує внести зміни до Закону "Про захист прав споживачів" щодо скасування норми про наявність чека як обов'язкового елемента для обміну чи повернення товару покупцем.

Також Кабмін говоритиме з бізнесом про можливі законодавчі стимули на випадки запровадження карантину - як «вихідного дня», так і жорсткого.

Денис Шмигаль зауважив, що до кінця тижня Уряд напрацює драфт законопроекту з відповідними змінами щодо полегшення ведення бізнесу. А наступного тижня після консультацій з підприємцями його можна буде подавати на розгляд Парламенту.

Глава держави наголосив, що такий законопроект Офіс Президента може спрямувати до Парламенту як невідкладний. Головна умова - він має бути узгоджений з бізнес-середовищем.

Підготуватися до перевірок допоможе ресурс "Мистецтво оборони". Тестовий доступ можна отримати за посиланням

Дізнатися чи потрапила ваша компанія в графіки планових перевірок на поточний рік можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини