Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні лікарняні запрацюють з 2021 року

Реклама

Електронні лікарняні запрацюють вже з 2021 року. Запуск е-лікарняних дозволить не лише скасувати лікарняний як паперову довідку, що є елементом бюрокартії, а й заощаджувати час лікарів та пацієнтів. Крім цього, це можливість швидко та ефективно оплачувати лікарняні без фізичних контактів, гарантувати обґрунтованість виплат та економити державні кошти.

Про це повідомили на сайті Мінцифри.

“Електронні лікарняні будуть одразу в електронному вигляді, нічого дублювати не потрібно. Це буде звичайна форма в онлайн-системі, заповнення якої займатиме кілька хвилин. Після цього підписаний електронним підписом документ автоматично надсилатиметься до інших державних органів для виплат”, - зазначив Віце-прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Для запровадження електронних лікарняних Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством охорони здоров'я повністю перебудовують процес отримання лікарняного. Запуск стане можливим завдяки повноцінній інтеграції електронної системи охорони здоров'я із системою Пенсійного фонду України і Фонду соціального страхування України.

Для того, щоб революційні медичні послуги стали доступними для всіх українців, Міністерство цифрової трансформації активно працює над підключенням до інтернету 95% населених пунктів та їхніх соціальних об'єктів.

Наразі, до оптичного (фіксованого) інтернету не підключено 37% лікарень України. У 2021 році Мінцифра планує підключити близько 10 тисяч соціальних об'єктів: шкіл, лікарень, бібліотек, які знаходяться у 5 тис. сіл, де проживають майже 2,5 млн громадян.

На минулому тижні, Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію Мінцифри - закласти у бюджет на 2021 рік 850 млн гривень на підключення соціальних об'єктів до високошвидкісного інтернету у населених пунктах, в тому числі у сільській місцевості.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини