Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємець використовує своє житло у діяльності: чи буде пільга з податку на нерухоме майно?

Реклама

Підпунктом 266.4.3 Податкового кодексу встановлено, що пільги з податку на нерухоме майно не застосовуються до об'єктів оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів, зокрема здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності. Про це нагадують фахівці ГУ ДПС у Чернівецькій області.

Тобто, якщо фізичні особи фактично здійснюють підприємницьку діяльність за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) та є власниками об'єктів житлової нерухомості, про що зазначається у виписці з Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, то при нарахуванні податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до таких об'єктів житлової нерухомості пільга застосовуватись не буде.

Що стосується об'єктів нежитлової нерухомості, то незалежно від виду діяльності, зазначеного у Виписці, пільга у вигляді зменшення бази оподаткування на них не розповсюджується.

Пільги із сплати податку на нерухоме майно встановлені підпунктом 266.4.1 п. 266.4 ст. 266 ПКУ: для квартир - на 60 кв. метрів; для житлового будинку/будинків - на 120 кв. метрів; для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток - на 180 кв. метрів.

Нагадаємо, Данило Гетманцев пропонує по-новому розраховувати податок на нерухомість та інші місцеві податки

Вся інформація про поточні податкові зміни доступна в новому модулі ПОДАТКИ-2020, багато з матеріалів якого відкрито для вільного доступу. Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН

Слідкуйте за законодавчими ініціативами та нововведеннями, які можуть вплинути на ваш бізнес за допомогою комплексного рішення LIGA360 для підприємцівLIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ автоматично сповіщатиме про всі актуальні для вас оновлення законодавства, допоможе безпомилково формувати звітність до держорганів, а також контролювати надійність контрагентів і партнерів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини