Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Prozorro переводить критерії у тендерній документації у електронний формат 3 грудня

Реклама

3 грудня 2020 року розпочинається новий етап розвитку електронної тендерної документації: Prozorro переводить вимоги до бізнесу в закупівлях в електронний формат.

Про це повідомили у прес-службі Prozorro.

Критерії, за якими відбуваються публічні закупівлі, регулюються окремими статтями Закону “Про публічні закупівлі”. Їх можна розділити на три категорії:

- критерій доброчесності: чи є учасник доброчесним і чи не порушував він зокрема антикорупційне законодавство або чи не має він податкової заборгованості (див. стаття 17 Закону “Про публічні закупівлі”);

- кваліфікаційні критерії: чи має постачальник необхідну кваліфікацію для поставки того чи іншого товару або надання послуги, виконання робіт (стаття 16);

- критерії до предмету закупівлі: наскільки товар, роботи або послуги, що пропонує постачальник, відповідають вимогам замовника, що прописані у тендерній документації (статті 22-23).

Першими у цьому списку перейдуть в електронний формат критерії доброчесності (стаття 17). Тепер усі критерії щодо доброчесності постачальника будуть виводитися у вигляді електронних полів у системі Prozorro, які замовник публікує для постачальника, а той - надає необхідні документи та довідки (або ж система надає інформацію з реєстрів).

Для замовників функціонал буде реалізований у вигляді галочок на їхньому електронному майданчику. При цьому деякі майданчики надаватимуть можливість скопіювати набори критеріїв з попередніх закупівель, що дасть можливість не вводити їх кожного разу у систему.

Ефективне управління бізнесом з уникненням можливих ризиків можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Унікальний комплекс інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН допоможе вам бути в курсі усіх законодавчих змін, які стосуються підприємницької діяльності, а також забезпечать вам надійне партнерство завдяки унікальному модулю БІЗНЕС-РОЗВІДКА. Дізнатися більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини