Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Wisdom Summit: як пройшла головна бізнес-подія року

Реклама

20 листопада відбувся Business Wisdom Summit - ділова зустріч, організована бізнес/медіа бюро еkonomika+ та порталом delo.ua. Інформаційним партнером заходу виступила компанія ЛІГА:ЗАКОН.

Ключовою темою саміту стала загальна для світового бізнесу тема - "Управління невідомістю".

Своїм досвідом поділилися засновник UFuture Василь Хмельницький, генеральний директор компанії HD - group Борис Шестопалов, співвласник Monobank Олег Гороховський, власник маркетингового агентства Fedoriv Agency Андрій Федорів, а також ще більше 15 СЕО та власників великих компаній.

Уперше в історії організатори Business Wisdom Summit відкрили безкоштовний доступ до заходу для усіх охочих. Це сталося за підтримки генерального партнера - Регіональної газової компанії. У результаті 25 тисяч віртуальних гостей отримали можливість познайомитися з першокласними стратегіями та рішеннями від кращих у країні підприємців та менеджерів.

Спікери виступали на інноваційному майданчику UNIT.City. Запрошені експерти представили свої стратегії і розповіли про те, як їх впроваджували у своїх компаніях.

"Серед найзатребуваніших навичок до 2025 року я виділяю аналітичне мислення та креативність. Також важливі наполегливість та упевненість. Це те, що зробило мене таким, яким я є" - розповів засновник холдингової компанії UFuture Василь Хмельницький.

Разом з учасниками Business Wisdom Summit він побудував економічну модель розвитку України до 2025 року і поділився ключовими змінами для лідерів і команд.

"Економічне зростання залежить від виробництва. Зараз в Україні немає програм підтримки виробництва, а без них я не бачу причин економічного зростання в найближчі п'ять років"

Засновник креативно-інвестиційної компанії Fedoriv Group Андрій Федорів розповів про свій шлях від маркетингу до інвестицій, а також допоміг учасникам розібратися, що краще - фокус або розумний расфокус.

"Якщо у вас є core бізнес, ніколи не заводите другий. Заведіть відразу 20, але поміняйте свій статус. Ви можете бути директором тільки в одному бізнесі, а інвестором в інших"

Співвласник Monobank Олег Гороховський у рамках Business Wisdom Summit провів Q&A-сесію. Усі охочі змогли поставити питання про те, як побудувати дійсно клієнтоорієнтований бізнес.

"У будь-якому бізнесі ви пропонуєте або послугу (заощаджений час), або досвід (добре проведений час). Якщо виходить трансформувати послугу в досвід, ви прибираєте чинник, через який відбувається зниження ефективності. Вибирають за вигоду, а люблять за досвід."

Директор з економіки та фінансів "Інтерпайп" Денис Морозов поділився досвідом цифрової трансформації промисловості. Він розповів про діджиталізацію системи управління компанією, яка почалася в 2004 році і триває до цього дня. З 2020 року в компанії використовується електронний документообіг та цифрове управління логістикою. Сюди входить прогнозування постачань і передача клієнтові точної інформації про те, коли він отримає продукцію.

Завдяки радам партнера Sayenko Kharenko Олени Сукманової учасники зустрічі навчилися визначати свою привабливість для рейдерів і розробляти способи захисту. Також спікер розповіла про реальність, яка існує зараз. Вона зазначила, що, за результатами дослідження Європейської Бізнес Асоціації, індекс довіри до судової системи у бізнесу досягає 1,98 балу за 5-бальною шкалою.

"Самі кризові ситуації для бізнесу в 2020 році - це незаконні дії державних органів, кібератаки, рейдерство, медіаатаки і корпоративні конфлікти"

Генеральний директор компанії Moneyveo Альона Андронікова розповіла, як її компанія впровадила у себе кращі світові практики финтеха. Вона поділилася гібридною моделлю управління, яка реалізована в Moneyveo. У основі такої моделі знаходиться куратор бізнесу компанії, матричне управління і product-орієнтована команда.

Принципи ефективного антикризового менеджменту, віддалену роботу та інвестиційну привабливість українського бізнесу у форматі панельної дискусії обговорили: генеральний директор "Vodafone Україна" Ольга Устинова, засновник групи компаній "Ефективні інвестиції" Ігор Ліскі та екс-голова правління Райффайзен Банка Аваль Володимир Лавренчук. Модератором став Микола Тимощук, генеральний директор UFuture.

Хто такі out-of-the-boxers і як їм вдається бачити світ ширше, розповів керівний партнер ІТ- холдингу TECHIIA Юрій Лазебніков.

"Правила створені для того, щоб був порядок. Але вихід за рамки дає можливість створити новий порядок. Лінійне мислення обмежує варіативний розвиток подій. Дуальне мислення (добре/погано) - це також обмеження. Багаторівневе мислення дає свободу для реалізації, на перший погляд, безумних ідей"

Співвласник HD-group Борис Шестопалов розповів, як побудова екосистеми в компаніях холдингу може зробити бізнес стійким і чому виживають ті, хто готовий до колаборації.

"2020 рік показав, що наша компанія робить усе правильно. Перед карантином до складу групи увійшли два активи в різних частинах України. Створені нами бізнес-юніти практично розібрали придбані компанії на молекули і наново зібрали у вже відповідних кластерах"

Також Шестопалов переконав учасників, що формування екосистем можливе не лише у великих компаніях, але і в компаніях малого/середнього бізнесу.

Після закінчення Business Wisdom Summit відбулася церемонія нагородження кращих топ-менеджерів за версією "ТОП-100. Рейтинги найбільших". Уперше були відмічені не лише управлінці найбільших компаній, але і менеджери з державних компаній, а також GR-менеджери-ті, хто допомагає бізнесу вибудовувати стосунки з владою.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини