Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

375 570 грн штрафу отримав ФОП, який оформив працівників як учнів

Реклама

Держпраці продовжує перевіряти дотримання законодавства про працю суб'єктами господарювання та штрафувати за порушення.

Так, управління Держпраці звернулося з апеляційною скаргою до Восьмого апеляційного адміністративного суду у справі про накладення штрафу на ФОП за неоформлених працівників. З винесеною Головним управління постановою підприємиця не погодилась та оскаржила відповідне рішення у Львівському окружному адміністративному суді.

Під час контрольного заходу у цього суб'єкта господарювання інспектори праці зафіксували порушення норми Кодексу законів про працю, а саме допуск до роботи трьох працівників без укладення трудового договору. Натомість ФОП уклала з особами договори про надання послуг навчальних курсів з візажу та перукарства, не маючи при цьому статусу школи чи навчального центру. Роботодавець наполягала, що угоди, нібито, були спрямовані на кінцевий процес і не пов'язані із самим процесом праці.

Однак, фахівці Головного управління під час розгляду апеляційної скарги довели що предметом представлених для перевірки договорів є власне праця працівника в процесі виробництва, відповідно, фізичні особи повинні були виконувати систематично певні трудові функції, а саме надавали клієнтам послуги візажу та перукарства. Також в укладених договорах не було зазначено, який результат роботи повинен передати виконавець замовнику, не визначено переліку завдань роботи, її обсягу, видів тощо.

У результаті колегія суддів підтримала апеляційну скаргу Управління Держпраці та скасувала рішення суду першої інстанції.

Відповідно до прийнятого судового рішення, ФОП зобов'язана сплатити штраф за працівників без оформлених трудових відносин у розмірі 375 570 грн.

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. ЛІГА:ЗАКОН презентує для вас першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги у суді у всіх трьох інстанціях за допомогою штучного інтелекту. Функціонал прогнозування на підставі аналізу тексту позовної заяви створено для попередньої оцінки ризиків та економії часу адвоката під час підготовки до судових засідань. Сьогодні Verdictum PRO аналізує понад 80 млн документів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини