Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мін'юсті відповіли, коли період навчання зараховується до трудового стажу

Реклама

В Мінюсті пояснили, чи зобов'язані органи Пенсійного фонду зараховувати для призначення пенсії період проходження навчання

Так, відповідно до пункту «д» частини третьої статті 56 Закону «Про пенсійне забезпечення» до стажу роботи зараховується навчання у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах, в училищах і на курсах по підготовці кадрів, підвищенню кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі.

Важливо!

Час навчання у зазначених закладах після 1-го січня 2004 року (якщо особа не працювала) не зараховується до страхового стажу, оскільки студенти не підлягають загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню.

Що робити, якщо відповідний період навчання не записано до трудової книжки

У даному випадку до органу Пенсійного фонду України необхідно надати копію диплому (посвідчення, свідоцтва) про здобуття відповідної освіти або уточнюючу довідку з місця навчання, яка підтвердить період навчання особи.

Як вчинити, якщо особі відмовляють у зарахуванні відповідного періоду до трудового стажу

Звертатись до суду та оскаржувати дії органів Пенсійного фонду України, зобов'язуючи їх зарахувати відповідний період.

Дізнатися чи потрапила ваша компанія в графіки планових перевірок на поточний рік можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте комплекс інформаційно-аналітичних продуктів для ефективного ризик-менеджменту LIGA360:Керівник. Замовляйте безкоштовний тест - і відкрийте для себе можливості системи LIGA360

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини