Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ФОПу уникнути подвійного оподаткування ЄСВ

Реклама

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що для уникнення подвійного нарахування ЄСВ ФОП, яка виконує роботи (надає послуги) відповідно до укладених цивільно-правових договорів, повинна надати суб'єкту господарювання копію документ, що підтверджує її державну реєстрацію (виписку з Єдиного державного реєстру, в якій зазначаються основні види діяльності).

Взяття на облік ЮО (їх відокремлених підрозділів) та ФОП, відомості щодо яких містяться в Єдиному державному реєстрі, як платників ЄСВ підтверджується випискою з Єдиного державного реєстру, яка надсилається (видається) цим ЮО (відокремленим підрозділам) та ФОП у порядку, встановленому Законом «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

Наказом Міністерства юстиції № 1657/5 затверджено Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Порядок № 1657/5).

Так, пунктом п. 3 розд. І Порядку № 1657/5 встановлено, що відомості з Єдиного державного реєстру надаються за допомогою програмних засобів ведення цього реєстру у паперовій або електронній формах, що мають однакову юридичну силу та містять обов'язкове посилання на Єдиний державний реєстр, крім документів, що містяться в реєстраційній справі та надаються у паперовій формі.

Чим простіше - тим зручніше. Liga:Report - це онлайн-сервіс подання звітності для ФОПів усіх груп оподаткування, який економить ваш час. Придбайте усього за 28 гривень на місяць.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини