Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавці, які скорочують робочий час, можуть подати заяву на допомогу до 21 грудня

Реклама

Державний центр зайнятості нагадує, що роботодавці, які скоротили або можуть скоротити робочий час працівників через карантинні обмеження, можуть подати заяву на отримання одноразової матеріальної допомоги.

Нагадаємо, роботодавці можуть отримати допомогу, розмір якої визначається пропорційно робочому часу працівника та не може перевищувати 8 тис. гривень на одного працівника.

Для цього до 21 грудня необхідно звернутися до центру зайнятості за своїм місцезнаходженням та надати необхідні документи, а саме:

  • копія наказу про скорочення або можливе скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у період дії обмежувальних протиепідемічних заходів;

  • копія відомості про найманих працівників за формою, визначеною додатком 2 до Порядку.

Документи можна подавати безпосередньо до центру зайнятості або дистанційно у сканованому вигляді на електронну адресу відповідного центру зайнятості. До 22 грудня центр зайнятості розгляне документи та прийме рішення щодо виплат.

Важливо! Роботодавці зобов'язані виплатити матеріальну допомогу на рахунок працівника не пізніше наступного робочого дня після надходження коштів.

Матеріальна допомога не надається:

- суб'єктам господарювання, які зареєстровані менше трьох місяців або перебувають у стані припинення чи банкрутства;

- підприємцям, які отримують допомогу по частковому безробіттю;

- робітникам, які працюють у роботодавця за сумісництвом або за яких на дату звернення роботодавцем сплачено єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування менше ніж за усі місяці III кварталу 2020 року.

Працівники і ФОПи можуть подавати заявки до 31 грудня, роботодавці, які можуть втратити дохід через карантин - до 21 грудня

Не пропустіть зимові знижки до 60% на інформаційно-аналітичні продукти та комплексні рішення для бізнесу від ЛІГА:ЗАКОН! Будьте в курсі всіх законодавчих змін, автоматизуйте подання звітності та захистіть свій бізнес від ризикованого партнерства. Усе це можливо з найкращими бізнес-рішеннями від ЛІГА:ЗАКОН. Замовляйте вже зараз, до завершення акції залишились лічені дні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини