Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес-асоціації пропонують розробити новий законопроект про застосування РРО

Реклама

Українська Рада Бізнесу, до складу якої входять 93 бізнес-асоціації малого та середнього бізнесу на основі економічних розрахунків та аналізу міжнародного досвіду визначила тотальну фіскалізацію 2 та 3 груп спрощеної системи як негативну, таку, що погіршує умови ведення бізнесу для найдрібніших спрощенців, спричиняє соціальну напругу та несе суттєві корупційні ризики.

У разі добровільного встановлення та початку застосування РРО платниками єдиного податку 2 та 3 груп, які не мають обов'язку їх застосовувати, необхідно з 1 січня 2021 року надати право таким платникам на отримання одноразової грошової допомоги з бюджету.

Крім того, представники бізнесу вважають оптимальним запровадження фіскалізації виключно “ризикових” видів діяльності - таких, як реалізація автозапчастин; реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я; реалізація технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту; діяльність ресторанів, готелів; реалізація ювелірних та побутових виробів із дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння; діяльність диспетчерських служб/технологічних платформ таксі.

Для інших категорій платників можна розглянути фіскалізацію виключно для тих, хто веде діяльність на великих торгових площах.

Також для ефективної роботи з детінізації економіки необхідно запроваджувати програми лояльності в частині залучення покупця до цього процесу з використанням кращих практик різних країн світу щодо механізмів стимулювання покупця отримувати фіскальний чек (повернути механізм "кешбеку").

Окремо потрібно врегулювати ситуацію щодо здійснення фізичними особами  нелегальної діяльності без державної реєстрації та наявності будь-яких документів на реалізацію товарів і надання послуг. Це спричиняє нерівну конкуренцію по відношенню до ФОПів, які сплачують відповідні податки.

Члени УРБ закликають представників Офісу Президента України врахувати пропозиції законослухняного бізнесу при напрацюванні нового проєкту Закону щодо сфери застосування РРО та провести екпертну дискусію за участі ОП, МЕРТ, Мінфіну, представників бізнесу та експертів, на якій погодити спільне бачення щодо питань мінімізації “сірих” схем при реалізації товарів та наданні послуг.

Податкові канікули та виплати ФОПам - не звільняють підприємців від обов'язкового подання звітності. Отримайте найпростіший сервіс формування і подання звітів для ФОП усього за 338 гривень на рік

Не пропустіть зимові знижки до 60% на інформаційно-аналітичні продукти та комплексні рішення для бізнесу від ЛІГА:ЗАКОН! Будьте в курсі всіх законодавчих змін, автоматизуйте подання звітності та захистіть свій бізнес від ризикованого партнерства. Усе це можливо з найкращими бізнес-рішеннями від ЛІГА:ЗАКОН. Замовляйте вже зараз, до завершення акції залишились лічені дні.

Читайте також:

Застосування РРО: головні зміни Закону № 1017-ІХ

Які ФОПи не застосовують РРО з 1 січня 2021 року

Штраф за відсутність попереднього програмування товару в РРО скасували

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини