Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За незаконну вирубку хвойних дерев оштрафують до 15 300 грн

Реклама

У Міністерстві юстиції нагадали, що положеннями чинного природоохоронного законодавства передбачена адміністративна відповідальність за незаконне придбання й торгівлю новорічними ялинками.

Так, за незаконну порубку і пошкодження дерев, у тому числі хвойних порід, на винну особу може бути накладено штраф:

- на громадян - від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1 020 гривень);

- на посадових осіб - від ста п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 2 550 до 5 100 гривень).

Ті самі дії, вчинені громадянином, якого протягом року було піддано адміністративному стягненню за незаконну порубку і пошкодження дерев хвойних порід, тягнуть за собою накладення штрафу:

- на громадян - від шістдесяти до дев'яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1 020 до 1 530 гривень);

- на посадових осіб - від шестисот до дев'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 10 200 до 15 300 гривень).

У випадку вчинення вищезазначеного правопорушення особою віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років за відсутності самостійного заробітку штраф стягується з батьків або осіб, які їх заміняють

Варто пам'ятати, що підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинний бути електронний чип зі штрих-кодом лісового господарства, де його виростили.

Ви можете звернутись до продавця з вимогою надати вищезазначені документи для того, щоб переконатись, що купуєте новорічну ялинку без порушення вимог закону.

Снігопад знижок до Нового року триває! Отримайте швидкий доступ до головних інструментів для роботи юриста та бухгалтера з системами ЛІГА:ЗАКОН зі знижками до - 60%.

Найповніше джерело систематизованої, достовірної правової інформації зі зручним інтерфейсом для швидкого пошуку та легкого аналізу. Система дає змогу прийняти правильні рішення на основі аналітичної, консультаційної та нормативно-правової інформації.

Встигніть обрати рішення для себе за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини