Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мікрокредитування: як захистити свої права перед фінансовими організаціями

Реклама

У Центрі безоплатної правової допомоги описали основні чотири кроки, які необхідно вчинити, щоб захистити себе та своїх близьких перед фінансовими організаціями.

Крок 1. Заява про відкликання згоди на обробку своїх персональних даних до директора установи

Рекомендовано написати заяву про відкликання згоди на обробку своїх персональних даних до директора тієї установи, якій ви заборгували. Таке право надає вам Закон «Про захист персональних даних». В такому випадку володілець інформації повинен припинити обробку персональних даних особи, тобто знищити або видалити такі дані.

Крок 2. Скарга до Нацкомфінпослуг

Необхідно звернутись зі скаргою до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (далі - Нацкомфінпослуг). У тексті скарги маєте викласти суть ситуації, що сталась, описавши незаконні дії ФО, вчинені відносно вас.

Офіційний сайт: https://www.nfp.gov.ua/;

Актуальна електронна адреса Нацкомфінпослуг: office@nfp.gov.ua;

Поштова адреса Нацкомфінпослуг: 01001,м. Київ-1, вул. Б. Грінченка, 3;

Номер телефону Нацкомфінпослуг: 044 234-39-46.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Крок 3. Заява до Уповноваженого з прав людини

Якщо дзвінки та погрози все ж не припинились, у такому випадку напишіть заяву до Уповноваженого з прав людини про усунення порушень права на захист персональних даних та притягнення правопорушника до відповідальності. В такій заяві опишіть суть вашої проблемної ситуації, а також обов'язково зазначте про ваші попередні безрезультатні звернення до керівництва ФО та Нацкомфінпослуг.

Офіційний сайт: http://www.ombudsman.gov.ua/;

Актуальна електронна адреса Уповноваженого з прав людини: hotline@ombudsman.gov.ua;

Поштова адреса: 01008, м. Київ-08, вул. Інститутська, 21/8

Номери телефонів: 044 253-75-89, 0800-50-17-20.

Звертаємо Вашу увагу, що такі заяви Ви можете надсилати як на електронну пошту вищезазначених уповноважених осіб так і рекомендованим листом Укрпоштою.

Крок 4. Звернення до поліції

У випадку неправомірного турбування, погроз або якимось чином втручання у ваше особисте життя чи життя ваших близьких, ви маєте право звернутись із відповідною заявою до органів поліції. В заяві обов'язково зазначте, які саме правопорушення з боку ФО були вчинені відносно вас. Основні правопорушення, які допускаються ними, кваліфікуються переважно за такими статтями Кримінального кодексу:

- ст. 120 (доведення до самогубства),

- ст. 129 (погроза вбивством),

- ст. 162 (порушення недоторканності житла),

- ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя),

- ст. 189 (вимагання),

- ст. 355 (примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини