Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні зростуть мінімальні ціни на ігристі вина

Реклама

13 січня 2021 року Кабмін ухвалив постанову № 17, якою підвищив розмір мінімальної відпускної ціни з 89 до 109 грн на:

  • вина ігристі та вина газовані;

  • зброджені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані), фактична міцність яких вища за 1,2 % об'ємних одиниць етилового спирту, але не вища за 15 % об'ємних одиниць етилового спирту, за умови, що етиловий спирт, який міститься у готовому продукті, має повністю ферментне (ендогенне) походження, які розливаються у пляшки, закорковані спеціальними пробками для таких напоїв типу "гриб", що утримуються на місці за допомогою стяжок або застібок, та/або мають надмірний тиск, спричинений наявністю діоксиду вуглецю у розчині на рівні не менше 1 бар при температурі 20° C у скляній тарі місткістю 0,7 л та 0,75 л.

Відзначимо, що зброджені напої у пляшках, закріплених "грибоподібними" корками, які підтримуються за допомогою кріплень чи зав'язок та в іншій тарі, які мають надмірний тиск не менш як 1,5 бар, вимірюваний при температурі 20° C (крім сидру і перрі) підпадають під категорію 2206 00 39 00, на яку раніше було встановлено мінімальну ціну 29,80 грн, а тепер цю категорію перенесли до рядка, у якому встановлюються мінімальні ціни для ігристих вин, тобто 109 грн.

Крім того, підвищено мінімальну ціну з 89 до 109 грн на вермути у посудинах місткістю до 2 л з фактичною концентрацією спирту до 18 об. % або інші вермути з концентрацією спирту до 18 об. %.

Стежте за законодавчими ініціативами і нововведеннями, які можуть вплинути на ваш бізнес з допомогою комплексного рішення LIGA360 для підприємцівLIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ автоматично сповіщатиме про усі актуальні для вас оновлення законодавство, допоможе безпомилково формувати звітність для держорганів, а також контролювати надійність контрагентів і партнерів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини