Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємця позбавили волі на 8 років за неправдиві відомості про осіб з інвалідністю на підприємстві

Реклама

У ДФС повідомляють, що директор кількох підприємств впродовж 2012-2014 років вносив в офіційні документи, які у подальшому подавав до державних установ, неправдиві відомості про фактичну чисельність працюючих на одному із очолюваних ним підприємств осіб з обмеженими можливостями, безпідставно отримуючи у такий спосіб пільги з оподаткування.

Наразі після п'ятирічного судового розгляду вирок суду вже набув чинності.

В наслідок таких дій зловмисник фактично незаконно заволодів коштами з державного бюджету на загальну суму близько 4 млн гривень. В подальшому він намагався легалізувати їх, шляхом оформлення «фіктивних» операцій з купівлі-продажу товарів та надання послуг з рядом інших підконтрольних йому підприємств.

У ході досудового розслідування даного кримінального провадження накладено арешти на суму понад 12 млн гривень.

Вироком суду чоловіку призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років з позбавленням права обіймати посади пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на 3 роки з конфіскацією майна, яке належить йому на праві власності. Також з нього та з очолюваних ним підприємств має бути стягнуто на користь держави понад 20 млн гривень заподіяної шкоди.

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. ЛІГА:ЗАКОН презентує для вас першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги у суді у всіх трьох інстанціях за допомогою штучного інтелекту. Функціонал прогнозування на підставі аналізу тексту позовної заяви створено для попередньої оцінки ризиків та економії часу адвоката під час підготовки до судових засідань. Сьогодні Verdictum PRO аналізує понад 80 млн документів. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини