Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ відтермінував на півроку запровадження автоматичного блокування підозрілих грошових переказів

Реклама

Строки для налаштування та автоматизації процесів у сфері фінансового моніторингу для банків та небанківських фінустанов відтермінували на 6 місяців 

Відтепер вони зобов'язані це зробити не пізніше 30 червня 2021 року. Графік змінено з урахуванням потреби банків та небанківських фінустанов у додатковому часі для розроблення програмного забезпечення, у тому числі в зв'язку із запровадженими карантинними заходами.

Нагадаємо, що банки й платіжні системи, які здійснюють перекази коштів у режимі онлайн, повинні налаштувати систему автоматизації процесів із фінмоніторингу.

Для решти небанківських фінустанов наявність системи автоматизації має рекомендаційний характер.

Зазначені зміни затверджені постановою НБУ від 12 січня 2021 року № 2 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

Нагадаємо, що в зв'язку з уведенням у дію 28 квітня 2020 року нових вимог законодавства з питань фінансового моніторингу Національний банк затвердив Положення про здійснення банками фінансового моніторингу (постанова № 65) та Положення про здійснення установами фінансового моніторингу (постанова №107). Положеннями, зокрема, передбачено, що банки та небанківські установи мають налаштувати та автоматизувати свої процеси у сфері фінансового моніторингу.

Читайте також: Для банків встановили нові правила контролю грошових переказів

Які фінансові операції банк вважає підозрілими і може заблокувати - читайте за посиланням

В період кризи важливо стежити за діяльністю ваших конкурентів і партнерів. Бізнес-розвідка - це інструмент екосистеми LIGA360 для отримання інформації про конкурентів, партнерів, постачальників в розрізі змін в держреєстрах, бенефіціарів, керівників, виграних тендерів і судових рішень. Тримаєте руку на пульсі змін 24/7 із смартфону або комп'ютера разом з LIGA360. Замовте тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини