Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Держпраці розповіли про вимоги під час роботи з комп’ютерною технікою

Реклама

У Держпраці розповіли про вимоги під час роботи з екранними пристроями.

Під час робити з комп'ютерною технікою потрібно керуватися Вимогами щодо безпеки та захисту здоров'я працівників під час роботи з екранними пристроями (НПАОП 0.00-7.15-18).

До роботи на комп'ютеризованому робочому місці з екранними пристроями допускаються працівники, що пройшли вступний та первинний інструктажі з питань охорони праці та пожежної безпеки.

Користувач ПЕОМ один раз на 6 місяців повинен проходити повторний інструктаж з питань охорони праці.

Читайте також: У Держпраці роз'яснили, як надається додаткова відпустка за роботу за комп'ютером

Мінімальні вимоги безпеки до екранних пристроїв

1. Екранні пристрої не мають бути джерелом ризику для працівників.

2. Усе випромінювання, за винятком видимої частини електромагнітного спектра, має бути зведене до незначного рівня з погляду безпеки і охорони здоров'я працівників.

3. Зображення на екрані має бути стабільним, без миготінь або інших видів нестабільності.

4. Яскравість та/або контрастність символів має легко регулюватися працівником під час роботи з екранними пристроями, а також швидко адаптуватися до навколишніх умов.

5. Вибираючи екрани, слід надавати перевагу таким екранам, які легко та вільно повертаються і нахиляються відповідно до потреби працівника.

6. Екран не має відблискувати або відбивати світло, щоб не викликати дискомфорту у працівника під час роботи з екранними пристроями.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини