Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд підтримав штраф понад 125 тис. грн. підприємцеві за неоформленного працівника

Реклама

За рішенням суду підприємцю доведеться сплатити понад 125 тисяч грн за використання праці неоформленого працівника.

Про це повідомляють у Держпраці.

У вересні 2019 року інспекторами праці Управління проведено інспекційне відвідування у діяльності фізичної особи-підприємця з питання додержання законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин. За його результатами складено акт інспекційного відвідування, у якому зафіксовано порушення частини третьої статті 24 Кодексу законів про працю щодо допущення працівника до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу.

За фактом використання праці неоформленого працівника розглянуто справу та винесено постанову про накладення штрафу уповноваженими посадовими особами, згідно якої на підставі абзацу другого частини другої статті 265 Кодексу законів про працю на підприємця накладено штраф у розмірі 125 190 грн.

Не погодившись з таким рішенням, суб'єкт господарювання звернувся до адміністративного суду з відповідним позовом про визнання протиправною та скасування постанови про накладення штрафу.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬОзнайомитися з пропозицією.

Судовим розглядом встановлено, що працівника, який здійснював продаж товару, виявлено на робочому місці за місцем здійснення підприємницької діяльності підприємця 23.09.2019, тоді як повідомлення про прийняття працівника на роботу подано до органу державної податкової служби 24.09.2019, що зафіксовано в акті інспекційного відвідування та не спростовано підприємцем в ході судового розгляду. Більш того з письмових пояснень працівника вбачається, що останній працює у підприємця з липня 2019 року.

Таким чином суд дійшов до висновку, що станом на момент проведення інспекційного відвідування дана особа працювала у підприємця без належного оформлення трудових відносин відповідно до вимог чинного законодавства, що свідчить про доведеність факту порушення підприємцем частини 3 статті 24 Кодексу законів про працю України.

За таких обставин постанова про накладення штрафу Управління прийнята відповідно до чинного законодавства.

Рішенням Полтавського окружного адміністративного суду підприємцю відмовлено в задоволенні позовних вимог щодо визнання протиправною та скасування постанови про накладення штрафу.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини