Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як роботодавцю підготуватись до переходу на електронні трудові книжки

Реклама

У Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області розповіли, як роботодавець може підготуватися до переходу на електронні трудові книжки.

Відомості про трудову діяльність працівника подаються через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду у вигляді скан-копій передбачених законодавством документів. При цьому страхувальник або працівник обов'язково мають накласти на копії кваліфікований електронний підпис.

Якщо працівник делегує повноваження щодо оцифрування документів про трудову діяльність роботодавцю, то такий працівник має надати згоду на обробку персональних даних, яку укладають у довільній формі. Сканована копія цієї згоди є невід'ємною складовою відомостей, поданих страхувальником.

У випадку особистого подання відомостей про трудову діяльність працівником - скан-копія згоди не потрібна. Окрім того, перед скануванням трудових книжок необхідно провести їх ретельний аудит.

Також читайте: Трудові книжки переводять в цифру: про що турбуються ейчари

Нагадуємо, що 2 вересня ВР прийняла у першому читанні проект Закону № 3623 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі».

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини