Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проект про приватну детективну діяльність підтримали в першому читанні

Реклама

Рада ухвалила за основу законопроект № 3010 про приватну детективну діяльність.

Договір про надання приватних детективних послуг можна буде укладати у письмовій або у електронній формі.

Приватним детективом зможе бути фізична особа, яка має громадянство України, повну вищу юридичну освіту або вищу освіту за спеціальністю «правоохоронна діяльність», володіє державною мовою, стаж роботи в галузі права або правоохоронної діяльності 3 роки, пройшла відповідне навчання та отримала свідоцтво про право на заняття приватною детективною діяльністю.

Приватний детектив, який здійснює приватну детективну діяльність індивідуально, є самозайнятою особою та може відкривати рахунки в банках, мати печатку, штампи, із зазначенням свого прізвища, імені та по батькові, номера і дати видачі свідоцтва про право на заняття приватною детективною діяльністю.

Детективне агентство є юридичною особою, створеною у формі господарського товариства, одним з засновників (учасників) якого є приватний детектив та діє на підставі статуту. Загальний розмір частки засновників (учасників) детективного агентства, які не є приватними детективами, у статутному капіталі не може перевищувати 25%.

Свідоцтво про право на зайняття приватною детективною діяльністю видаватиметься безстроково на платній основі (разова плата в розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня поточного календарного року).

За умисне розголошення детективної таємниці передбачено кримінальну відповідальність - штраф до 50 НМДГ (850 грн) або громадські роботи на строк до 240 годин, або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, або виправними роботами на строк до двох років.

Як уникнути ризиків у наймі співробітників? З оновленим функціоналом CONTR AGENT. Відтепер у системі доступні усі дані з державних реєстрів про громадян України. Перевірте, чи кандидат на роботу вчиняв правопорушення, корупційні діяння чи переховується від органів влади. Придбайте оновлений CONTR AGENT за вигідною ціною - тільки у лютому.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини