Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи будуть у ФОПів електронні трудові книжки

Реклама

ПФУ роз'яснює, чи повинен ФОП робити собі запис в трудову книжку та які документи про трудову діяльність потрібно йому подати для оцифрування.

Нагадаємо, в Україні прийнято Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі, який набуде чинності 10 червня 2021 року. Про електронні трудові книжки читайте у матеріалі від Астерс.

Оскільки фізична особа - підприємець не є найманим працівником, а забезпечує себе роботою самостійно, запис щодо підприємницької діяльності в своїй трудовій книжці він не робить.

Для оцифрування підприємницької діяльності через персональний кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду України необхідно надати скан-копії:

  • витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про державну реєстрація як ФОП,

  • або  довідки  з Державної податкової служби про облік як суб'єкта підприємницької діяльності.

Отримуйте актуальні дані щодо змін законодавства й подання звітності для ФОП. LIGA360 поінформує про зміни тих нормативних актів, що цікавлять саме вас. Підказки допоможуть подати звітність до Податкової, Статистики, Фонду соціального страхування. Замовте LIGA360: Підприємець прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини