Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавцям планують виплачувати компенсацію за працевлаштування певних безробітних

Реклама

18 березня у ВР зареєстровано законопроект № 5262, якийвстановлює норми для стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та офіційного оформлення працівників. Пропонується частково відшкодувати роботодавцям суми заробітної плати працівників, яких вони найняли, з числа зареєстрованих як безробітні відповідно до Закону «Про зайнятість населення».

Так, відповідно до проекту Закону:

- роботодавцям, які приймають на роботу осіб, які були зареєстровані як безробітні відповідно до Закону - протягом трьох місяців територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції відшкодовується 20% заробітної плати таких осіб;

- роботодавцям, які приймають на роботу осіб, які були зареєстровані як безробітні відповідно до Закону та яким на момент працевлаштування не виповнилось 25 років - протягом трьох місяців територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції відшкодовується 30% заробітної плати таких осіб.

Після прийняття даного законопроект прогнозується зниження кількості безробітних громадян та підвищення офіційно робітників, що в свою чергу підвищить рівень бюджетних надходжень.

Як захистити свій бізнес від ризиків, знати усе про конкурентів і партнерів? З новим інструментом "Бізнес-розвідка" в рішенні Liga360. Перевіряйте тих, з ким співпрацюєте, стежите за змінами бенефіціарів і видів діяльності, отримуйте новини ринку. Замовляйте тестовий доступ до Liga360 й оцінюйте переваги системи вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини