Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За підроблену спецперепустку для проїзду у громадському транспорті оштрафують на 850 грн

Реклама

У Центрі з надання безоплатної правової допомоги зазначають, що початок квітня у столиці та деяких інших регіонах України розпочався з погіршення епідеміологічної ситуації та запровадження нових карантинних обмежень. Зокрема, містянам обмежили доступ до громадського транспорту, скористатися його послугами можна лише маючи спеціальний квиток для проїзду. Отож, в цей час, почалось справжнє полювання за спецперепустками у громадський транспорт. А як говориться, якщо є попит буде і пропозиція…

В чому полягає таке обмеження?

Громадський транспорт, як комунальний, так і приватних перевізників, переведено у режим спеціальних перевезень. За цим режимом дозволяється перевезення пасажирів, які мають при собі спеціальні перепустки, форма яких затверджена рішеннями Комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Який порядок оформлення спецперепустки у столиці?

Щоб скористатись громадським транспортом в умовах локдауну слід пам'ятати, що для отримання спеціального квитка для проїзду в громадському транспорті, керівники підприємств та організацій мають надіслати лист на директора Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), із зазначенням назви підприємства, обґрунтування необхідності отримання спец перепусток, їх кількості та штатної чисельності працівників, місця знаходження підприємства - адреси та району, а також контактну особу, відповідальну за їх отримання, та її номер телефону. Окремо маємо наголосити, що заяви від окремих громадян не приймаються.

Небезпека придбання спецперепустки

Зверніть увагу, спецперепустка для користування громадським транспортом не купується та не продається, а проїзд сплачується на загальних умовах. Разом з цим, мережею інтернет ширяться пропозиції, за якими шахраї намагаються продати підроблені документи, які надають право користуватись громадським транспортом в умовах пандемії. Звісно, за придбання такого документу відповідальність чинним законодавством не передбачена, а ось за його використання можна потрапити за грати.

Відповідальність за використання придбаної спецперепустки

Згідно положень Кримінального кодексу України, за використання завідомо підробленого документа, а він є таким, оскільки процедура оформлення та видачі його не дотримана, передбачена відповідальність у вигляді штрафу 850 гривень або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років. За таких обставин, скориставшись послугами шахраїв, Ви наражаєте себе на кримінальну відповідальність, на перший погляд за безкорисне бажання користуватись громадським транспортом.

Отримуйте актуальні дані щодо змін законодавства й подання звітності для ФОП. LIGA360 поінформує про зміни тих нормативних актів, що цікавлять саме вас. Підказки допоможуть подати звітність до Податкової, Статистики, Фонду соціального страхування. Замовте LIGA360:Підприємець прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини