Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено ліцензійні умови охоронної діяльності

Реклама

Уряд постановою від 28 квітня 2021 р. № 431 вніс зміни до Ліцензійних умов провадження охоронної діяльності, які набудуть чинності 30 червня 2021 року.

Зокрема, оновлено перелік документів, які додаються до заяви про отримання ліцензії. Замість списку персоналу охорони подаватимуться відомості про персонал охорони (оновлено додаток 2).

Обов'язково подаються відомості про засоби провадження охоронної діяльності та про доступність місць провадження господарської діяльності для маломобільних груп населення.

Ліцензіати повинні подати до органу ліцензування зазначені документи не пізніше ніж протягом чотирьох місяців з дня опублікування цієї постанови.

У разі виникнення підстав для переоформлення ліцензії фізична особа - підприємець подає до органу ліцензування заяву про переоформлення ліцензії, до якої додаються:

  • документи (їх копії (фотокопії), що підтверджують наявність підстав для переоформлення ліцензії;

  • опис документів, що додаються до заяви про переоформлення ліцензії, у двох примірниках.

Документи, копії яких подавалися до органу ліцензування відповідно до цих Ліцензійних умов, та документи (копії), що підтверджують достовірність даних, зазначених здобувачем ліцензії в документах, що подавалися органу ліцензування, зберігаються ліцензіатом протягом дії ліцензії.

У разі зміни таких даних ліцензіат протягом одного місяця подає до органу ліцензування відповідне повідомлення в письмовій або електронній формі разом з копіями документів, які підтверджують зазначені зміни (крім відомостей про персонал охорони, про наявність спеціальних засобів і транспорту реагування, про зміну яких повідомляється органу ліцензування щокварталу до 10 числа першого місяця наступного кварталу (станом на 1 число такого місяця).

Суб'єкт охоронної діяльності зобов'язаний:

  • Провадити охоронну діяльність виключно з використанням засобів провадження, зазначених у відомостях, поданих до органу ліцензування згідно з вимогами цих Ліцензійних умов;

  • У разі прийняття органом ліцензування рішення про зупинення дії ліцензії:

на підставі заяви ліцензіата про зупинення дії власної ліцензії:

- з дати прийняття рішення про зупинення дії ліцензії припинити провадження охоронної діяльності;

- у встановлений у рішенні про зупинення дії ліцензії строк подати до органу ліцензування заяву про відновлення дії ліцензії;

на підставі акта про невиконання розпорядження про усунення порушень цих Ліцензійних умов:

- з дати прийняття рішення про зупинення дії ліцензії припинити провадження охоронної діяльності в частині укладення нових цивільно-правових договорів охорони, прийняття та оформлення на роботу нових працівників;

- вжити заходів щодо виконання в повному обсязі розпорядження про усунення порушень цих Ліцензійних умов;

- у встановлений у рішенні про зупинення дії ліцензії строк подати до органу ліцензування заяву про відновлення дії ліцензії та відомості про усунення підстав, що стали причиною для зупинення дії ліцензії, а також інформацію (із зазначеними реквізитами) про сплату штрафу, передбаченого Кодексом України про адміністративні правопорушення;

у зв'язку з несплатою коштів за видачу ліцензії:

- з дати прийняття рішення про зупинення дії ліцензії припинити провадження охоронної діяльності;

- у встановлений у рішенні про зупинення дії ліцензії строк подати до органу ліцензування заяву про відновлення дії ліцензії та відомості про усунення підстав, що стали причиною для зупинення дії ліцензії.

Усі форми заяв та відомостей оновлено у додатках ло Ліцензійних умов.

Унікальне рішення для бізнес-розвідки! Обирайте LIGA360:СПЕЦІАЛІСТ З БЕЗПЕКИ для моніторингу зовнішніх загроз і своєчасного уникнення можливих ризиків. LIGA360 забезпечує цілодобовий моніторинг партнерів, конкурентів та власних компаній, надає можливість автоматичного відслідковування важливих змін.

До 14 травня ви можете безкоштовно протестувати преміум-пакети LIGA360 для вашої робочої ролі. Дізнавайтеся про акцію за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини