Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС викрили ухилення від сплати податків на суму понад 41 млн грн

Реклама

Співробітники податкової міліції Офісу великих платників податків ДФС під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора України в рамках досудового розслідування кримінального провадження викрили підприємство в ухиленні від сплати податків.

Про це повідомляють у ДФС.

Правоохоронці встановили, що службові особи вказаного підприємства, що знаходиться у м. Києві, з метою заниження податкових зобов'язань в період 2020 року здійснювали реалізацію товарно-матеріальних цінностей поза податковим та фінансовим обліками, що призвело до фактичного ненадходження до Державного бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Підприємство купувало природний газ з метою його подальшої передачі на ПАТ «ОДЕСЬКИЙ ПРИПОРТОВИЙ ЗАВОД» для виготовлення аміаку та карбаміду, який експортувався та реалізовувався на території України.

Проаналізувавши фінансово-господарську діяльність підприємства за 2020 рік, та зробивши необхідні розрахунки, правоохоронці виявили надлишок виготовленого карбаміду, який у подальшому, за оперативними даними, реалізовано за готівкові кошти без відображення в податковій та фінансовій звітностях.

За попередніми підрахунками сума завданих державі збитків в результаті «тіньової» реалізації карбаміду складає 41 млн грн.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, було проведено обшуки у місті Києві та в Одеській області.

За результатами санкціонованих обшуків виявлено та вилучено фінансово-господарські документи, які містять підтвердження щодо вчинення кримінального правопорушення.

Наразі проводиться досудове розслідування.

Також читайте: Проведення перевірок в умовах карантину: відповіді ДПС

Дізнатися чи не потрапила ваша компанія в графік планових перевірок державних органів нагляду і контролю можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте Liga360:Керівник вже зараз і будьте готові до будь-яких ризиків з контрагентами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини