Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки розробить законопроект про рівне винагородження за рівноцінну працю

Реклама

Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України ініційовано розроблення проекту Закону «Про рівне винагородження за рівноцінну працю».

Про це зазначили у Федерації професійних спілок.

Розроблення зазначеного проекту здійснюватиметься:

- відповідно до зобов'язань України у зв'язку з ратифікацією Конвенції Міжнародної організації праці № 100 «Про рівне винагородження чоловіків і жінок за працю рівної цінності», приєднанням України до Міжнародної коаліції за рівну оплату праці (EPIC);

- на виконання п. 4 Плану заходів з реалізації зобов'язань Уряду України, взятих в рамках міжнародної ініціативи «Партнерство Біарріц» з утвердження гендерної рівності.

Учасниками круглого столу обговорено основні проблеми забезпечення гендерної рівності та рівних можливостей для чоловіків та жінок у всіх сферах життя, в т.ч. у сфері праці, а також шляхів законодавчого врегулювання трудових відносин задля забезпечення рівної винагороди за працю рівної цінності.

Керівник департаменту з питань бюджету та оплати праці Остапенко Л.В. презентувала профспілкові пропозиції до Концепції проекту Закону «Про рівне винагородження за рівноцінну працю». Зокрема, було акцентовано увагу на проблемах нерівності у сфері оплати праці, які впливають на гендерний розрив та потребують законодавчого врегулювання:

- недостатній рівень мінімальної заробітної плати;

- занижений розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС та низька заробітна плата в галузях бюджетної сфери, де переважну частку зайнятих складають жінки;

- значні диспропорції в оплаті праці працівників та ТОП-менеджмента підприємств.

За результатами круглого столу домовлено, що найближчим часом Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства надасть учасникам заходу свої напрацювання щодо концепції законопроекту для ознайомлення та подальшої спільної роботи над проектом.

Як ефективно організувати роботу та захистити свій бізнес в умовах карантину? З рішенням Liga360:Керівник. Ви зможете перевірити надійність партнерів, контролювати згадки про вашу компанію в ключових українських ЗМІ та отримувати сповіщення щодо змін законодавства і судових рішень. А комунікувати з колегами в режимі віддаленої роботи - не проблема, адже в Liga360 можна обговорювати ризики та можливості всією командою. Замовляйте тестовий доступ до Liga360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини