Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інвестори стали більш зацікавлені в Україні: є 15 заявок на понад 1 млрд доларів США

Реклама

Внаслідок ухвалення Закону № 1116-IX  "Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями" спостерігається збільшення зацікавленості до України з боку великих інвесторів.

Про це зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Уряду 19 травня.

Прем'єр-міністр нагадав, що в грудні 2020 року за ініціативою Президента України Володимира Зеленського, був ухвалений важливий Закон, який передбачає низку стимулів для інвесторів в українську економіку. А в лютому 2021 року Уряд уповноважив UkraineInvest здійснювати супровід інвесторів зі значними інвестиціями.

«Лише за три місяці роботи до урядового Офісу із залучення та підтримки інвестицій надійшло вже 15 заявок на загальну суму понад 1 мільярд доларів інвестицій», - відзначив Денис Шмигаль.

Під час засідання Кабінету Міністрів було затверджено вимоги до техніко-економічного обґрунтування інвестиційного проекту із значними інвестиціями.

За словами Прем'єр-міністра, у цьому документі інвестор зазначатиме інформацію про результати аналізу соціально-економічних показників проекту та оцінку його соціального ефекту, фінансовий аналіз проекту, загальний обсяг державної підтримки, термін та етапи реалізації проекту та інше.

Затвердження вимог до техніко-економічного обґрунтування інвестиційного проекту із значними інвестиціями, як зазначив Денис Шмигаль, дасть змогу запустити механізм так званих «інвестиційних нянь».

Автоматизуйте свою договірну роботу з новим функціоналом LIGA360. Інструмент Contractum проаналізує текст ваших договорів, оцінить надійність сторін-підписантів та проінформує про наближення дат при виконанні умов договору. Встигніть першими отримати тест за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини