Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До кадастрів відкриють вільний доступ: Кабмін затвердив постанову

Реклама

Уряд затвердив постанову про порядок функціонування національної інфраструктури геопросторових даних.

Про це повідомляють на сайті Кабінету Міністрів.

Зазначено, що таке рішення є ще одним кроком для забезпечення функціонування геопорталу просторових даних та надання українцям вільного доступу до геопросторових даних.

Постановою визначається:

- склад базових геопросторових даних та геопросторових даних, визначених цим законом;

- органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування та інші держателі, відповідальні за створення та оновлення геопросторових даних та метаданих;

- організація виробництва, оновлення, оброблення, зберігання, оприлюднення, візуалізація, використання геопросторових даних та метаданих, інша діяльність з ними;

- перелік підстав для відмови відображувати геопросторові дані та метадані на національному геопорталі;

- вимоги щодо виробництва, оновлення, оброблення, зберігання, постачання та використання геопросторових даних національної інфраструктури геопросторових даних.

Реалізація постанови дозволить створити сучасні сервіси геопросторових даних для забезпечення українцям безкоштовного та вільного онлайн доступу до високоякісних, актуальних і достовірних геопросторових даних, метаданих та іншої географічної інформації.

Автоматизуйте свою договірну роботу з новим функціоналом LIGA360. Інструмент Contractum проаналізує текст ваших договорів, оцінить надійність сторін-підписантів та проінформує про наближення дат при виконанні умов договору. Встигніть першими отримати тест за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини