Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продаж коктейлів з алкоголем: який код УКТ ЗЕД вказувати у чеку

Реклама

У ДПС відповіли, хто та за якими критеріями визначає код УКТ ЗЕД коктейлів, виготовлених із використанням алкогольних напоїв для зазначення у фіскальному чеку.

Нагадаємо, що офіційні роз'яснення ДПС щодо податкових та митних правил, декларацій, конкретних ситуацій (ресурс «ЗІР») у зручному форматі представлені у розділі «База податкових знань» ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Правовідносини у цій сфері регулюються Законом про застосування РРО та Законом про Митний тариф України.

Коди товарів згідно з УКТ ЗЕД (версії 2017 року) застосовуються, починаючи з 03.07.2020.

Окремі позиції кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД (версії 2017 року) відрізняються від кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД (версії 2012 року), чинному до 02.07.2020 (включно).

Наказом ДМС від 01.07.2020 № 234 затверджено Перехідні таблиці від УКТ ЗЕД версії 2012 року до УКТ ЗЕД версії 2017 року, які є довідковим матеріалом для зручнішого використання УКТ ЗЕД (версії 2017 року).

У Перехідних таблицях визначено, зокрема, що код УКТ ЗЕД 2208 90 69 00 "Інші напої, що містять спирт" (версії 2012 року) повторно застосовано для коду УКТ ЗЕД 2208 90 69 00 "Інші напої, що містять спирт" (версії 2017 року) без змін обсягів товарів, що класифікуються в них. Тобто фактично код УКТ ЗЕД 2208 90 69 00 "Інші напої, що містять спирт" Законом № 674 не змінено.

Згідно з Поясненнями до УКТЗЕД товарна категорія 2208 90 69 включає також спиртні напої, змішані одне з одним, або спиртні напої, змішані з фруктовими або овочевими соками (коктейлі).

Суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов'язані проводити розрахункові операції через РРО та/або через ПРРО для підакцизних товарів із використанням режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості.

Форму та зміст розрахункового документа визначено Положенням про форму та зміст розрахункових документів.

Фіскальний касовий чек на товари (послуги) за формою № ФКЧ-1, наведений у додатку 1 до Положення, має містити обов'язкові реквізити, зокрема, код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД (зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством, у тому числі для алкогольних коктейлів) (рядок 7 фіскального чека).

Отже, при продажу алкогольних коктейлів суб'єкт господарювання зобов'язаний проводити такі розрахункові операції на повну суму покупки через РРО та/або ПРРО та в обов'язковому порядку надавати споживачу розрахунковий документ встановленої форми і змісту, створений в паперовій та/або електронній формі, на повну суму проведеної операції з використанням режиму програмування та із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для алкогольних коктейлів. Алкогольні коктейлі відносяться до коду 2208 90 69 товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.

Малий бізнес потребує великих зусиль. LIGA360 допоможе тримати на контролі свою підприємницьку діяльність й економити час. Отримайте повну базу законодавства, контролюйте звітність та заборгованість перед державою. Перевіряйте постачальників і клієнтів. Спробуйте всі переваги LIGA360:Підприємець, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини