Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні з'являться радари з фіксацією швидкості руху

Реклама

На дорогах України з'являться радари, які в русі фіксуватимуть швидкість автомобілів. Крім того, народні депутати розробляють новий проєкт Закону, який дозволить використовувати мобільний телефон як фактор фіксації порушення ДТП на дорозі.

Про це повідомляють на сайті МВС.

Антон Геращенко зазначив, що МВС і Міністерство інфраструктури почали закупівлю обладнання, яке фіксуватиме швидкість автомобілів в русі.

“Зараз тестуються 4 машини, на які встановлені радари, що дозволяють фіксувати швидкість зустрічної машини і авто, яке обганяє. До 2024 року пропонується ввести 550 камер, які фіксують порушення швидкісного режиму в русі. Також зараз по Україні працюють 117 пристроїв TRUCAM. Однак, ми плануємо відходити від такої моделі і переходити на автоматичну фіксацію порушення ПДР”, - пан Геращенко.

Він додав, що народні депутати розробляють новий проєкт Закону, який дозволить використовувати мобільний телефон як фактор фіксації порушення ДТП на дорозі.

«Ми вивчили світовий досвід, коли кожен телефон у машині, якщо його правильно встановити, фіксує порушення ПДР. Водію достатньо клікнути на екран і поліція отримає інформацію про порушення. Якщо нам вдасться реалізувати всі задумані проєкти, то безпека на дорогах України буде, як у Швеції», - сказав Антон Геращенко.

Планується, що водії, які будуть допомагати поліції фіксувати порушення, отримуватимуть 10% від суми штрафу, який сплатить порушник.

Також читайте: Володієш авто - майже завжди маєш відповідати за шкоду: Верховний Суд пояснив чому

ЛІГА:ЗАКОН презентує можливості штучного інтелекту для договірної роботи. Відтепер аналіз контрактів, підбір нормативної інформації й оцінку ризик-факторів можна здійснити прямо в LIGA360: Юрист. Ми перевірили роботу AI на тисячах договорів, щоб економити ще більше вашого часу. Замовте LIGA360:Юрист з функціоналом автоматизації договірної роботи Contractum прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини