Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як правильно та безпечно позичити кошти: все про договір позики

Реклама

Договір позики відомий українському бізнесу дуже давно та використовується як один із найбільш вживаних інструментів фінансування. Однак відомість конструкції ще не означає її простоту. Скільки часу ми щоденно позичаємо кошти, стільки продовжуємо зустрічати очевидні та не дуже питання щодо правильності договорів, які ми укладаємо, та пов'язаних з ними ризиків.

Анна Гнип, старший юрист юридичної фірми "Астерс", роз'яснила, як правильно укласти договір позики, чи потрібна розписка, як регулювати строки повернення, як не допустити порушень, що можна передати в якості позики, зокрема,

предметом позики можуть бути не лише звичні нам грошові кошти, але і будь-які речі, визначені родовими ознаками, тобто такі, які не мають індивідуальних характеристик. Так, ми можемо передати в позику, наприклад зерно.

У всіх випадках надання позики позичальник зобов'язаний повернути таку ж кількість речей того ж роду та такої ж якості, яку ним було отримано від позикодавця.

Звичайно, найбільш широко вживаною та відомою нам структурою є надання в позику саме грошей, тому надалі зосередимося на них.

Читайте повний матеріал Договір позики: з ким укладати, як правильно оформлювати та на що звертати увагу у нашій рубриці "Актуально".

Уникайте ризиків за договірними зобов'язаннями. Спробуйте LIGA360: Юрист з функцією Contractum. Цей інструмент визначить тип вашого договору, сформує структуру та паспорт договору, здійснить пошук ризик-слів та загальних помилок. Замовте тест-драйв системи прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини