Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оформлення працівників ФОП: на що звернути увагу підприємцям

Реклама

Правила оформлення фізособою-підприємцем найманих працівників на роботу регулюються нормами КЗпП та є однаковими майже для всіх роботодавців. Станіслав Клімов, партнер, директор МЮК "KODEX", розповів про особливості даної  процедури для підприємців.

Документом, який розпочинає оформлення будь-якого працівника - є заява про прийняття на роботу від потенційного працівника, в якій має бути зазначена дата початку роботи й посада.

В обов'язковому порядку потенційний працівник має надати наступні документи:

  • паспорт або інший документ, який посвідчує особу;

  • ідентифікаційний код (РНОКПП);

  • трудову книжку, якщо людина працюватиме у ФОПа за основним місцем роботи;

  • якщо робота вимагає спеціальних знань - то диплом, сертифікат або інший документ про освіту також може бути витребуваний.

Додатково можуть бути подані наступні документи:

  • довідка про стан здоров'я;

  • документи, що підтверджують право на пільги (для пільговиків, осіб з інвалідністю, батьків неповнолітніх дітей або дітей-інвалідів);

  • інші документи, в т. ч. військовий квиток для військовозобов'язаних тощо;

Наступний крок - це укладення трудового договору.

Також слід звернути увагу на перелік основних кадрових документів, які мають бути у ФОПа-роботодавця. Продовження матеріалу читайте у рубриці "Актуально"

Бажаєте дізнатись, що про компанію думають кандидати на роботу? Спробуйте рішення LIGA360:HR-Менеджер. Тут можна налаштувати моніторинг всіх видів ЗМІ, включно з сайтами відгуків та пошуку роботи, а з IT-рішенням LIGA360:Підприємець ви отримаєте зручний календар сплати податків і подання звітів, шаблони актів, видаткових, довіреностей, рахунків тощо. Сформуйте своє персональне комплексне рішення і тримаєте під контролем увесь бізнес. Замовити тест

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини