Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють типові форми трудових договорів про надомну та дистанційну роботу

Реклама

16 липня набрав чинності наказ Мінекономіки від 05.05.2021 № 913-21, яким затверджено:

Типову форму трудового договору про надомну роботу;

Типову форму трудового договору про дистанційну роботу.

Нагадуємо, з 27 лютого 2021 року в Україні діють нові правила віддаленої роботи. Запроваджено два самостійних види роботи - дистанційна та надомна:

дистанційна робота - робота виконується поза робочими приміщеннями чи територією власника або уповноваженого ним органу, в будь-якому місці за вибором працівника та з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

надомна робота - робота виконується працівником за місцем його проживання або в інших визначених ним приміщеннях, що характеризуються наявністю закріпленої зони, технічних засобів (основних виробничих і невиробничих фондів, інструменту, приладів, інвентарю) або їх сукупності, необхідних для виробництва продукції, надання послуг, виконання робіт або функцій, передбачених установчими документами, але поза виробничими чи робочими приміщеннями власника підприємства, установи, організації або уповноваженого ним органу.

Договір про дистанційну або про надомну роботу укладається тільки у письмовій формі.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Дізнайтеся більше про зміни у матеріалах:

Трудові відносини без принтера

Дистанційна і надомна робота: що насправді змінилося?

Віддалена робота по-новому: що прийняли депутати?

Бажаєте отримати розширений моніторинг щодо компаній, з якими підписали угоди? Це можливо з функціоналом CONTRACTUM у LIGA360. Система сповістить про перевірки, судові справи, тендери чи реєстраційні зміни сторін. Замовте тестовий доступ прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини