Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВС відповів, коли починається перебіг строку на подання апеляційної скарги у справі про банкрутство

Реклама

Початок перебігу строку на апеляційне оскарження судового рішення, ухваленого у справі про банкрутство, має обраховуватися з дати постановлення ухвали суду про визнання кредиторських вимог особи.

Відповідне положення міститься у постанові КГС ВС від 29 квітня 2021 у справі № 904/5874/19.

Як швидко знаходити судові справи? У LIGA360 є більше 20 фільтрів для пошуку. Інстанції, регіони, імена суддів, форми судочинства - укажіть параметри що цікавлять саме вас. Замовляйте тест-драйв прямо зараз.

Обставини справи

Скаржник зазначає, що не міг звернутися з апеляційною скаргою раніше через обставини, за які він не відповідає і які не залежать від його волі. До того ж, апеляційна скарга була подана протягом 10 днів з дня визнання кредиторських грошових вимог скаржника, відтак у суду апеляційної інстанції були наявні всі достатні підстави для поновлення ТОВ "КК Хлібний Край Інвест" строку на апеляційне оскарження ухвали про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Позиція ВС

Початок перебігу строку на апеляційне оскарження судового рішення, ухваленого у справі про банкрутство, має обраховуватися з дати постановлення ухвали суду про визнання кредиторських вимог особи.

Однак, правом оскаржувати судові рішення у справі про банкрутство наділені лише учасники такої справи, яким товариство на момент постановлення оскарженої ним ухвали місцевого господарського суду не було, а отже, і не мало процесуальної можливості оскаржити таку ухвалу в встановлений ГПК строк.

У цьому випадку товариство набуло статусу кредитора у справі після часткового визнання його кредиторських вимог до боржника ухвалою суду від 15.12.2020 і з дати прийняття зазначеної ухвали воно набуло повного обсягу процесуальної дієздатності, в тому числі право на оскарження ухвалених у цій справі судових рішень.

З іншими правовими позиціями щодо процедур банкрутства можна ознайомитися у відповідному Огляді у ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини