Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податковий борг в сумі до 3060 гривень, який накопичився до 1 листопада 2020 року, буде списано

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують, що відповідно до Закону № 1072-ІХ платникам податків у грудні 2020 року було проведено списання податкового боргу до 3060 грн (включно), який обліковувався на 1 листопада 2020 року та залишився несплаченим/непогашеним на дату списання такого боргу.

Таке списання - це разова операція. А податковий борг до 3060 грн (тобто 180 неоподаткованих мінімумів доходів громадян) - це нові загальні норми.

Податкова вимога на такі суми не надсилається (не вручається), а заходи спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу не застосовуються. Право податкової застави щодо таких сум не застосовується.

При цьому, у відомстві звертають увагу, що на суму узгодженого грошового зобов'язання, несплачену у встановлений Податковим кодексом строк, нараховуються пеня та штрафні санкції.

Якщо податковий борг зросте до 3061 грн, вмикається стандартний механізм стягнення податкового боргу. Строк давності, визначений пунктом 102.4 ПК, для стягнення податкового боргу розпочинається з дня виникнення податкового боргу в сумі понад 3060 гривень.

Інформацію про стан розрахунків с бюджетом можна отримати в Електронному кабінеті. Вхід до якого здійснюється за адресою або через вебпортал ДПС після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.

У відомстві зазначають, що заповнення розрахункового документа при сплаті податкового боргу здійснюється з дотриманням вимог наказу Мінфіну від 24.07.2015 р. № 666. А саме, у полі «призначення платежу» необхідно зазначати код виду сплати 140 - надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу.

На підприємство прийшли з обшуками чи перевірками? Знайте, як захиститися правовим шляхом завдяки Інформаційно-правовим системам ЛІГА:ЗАКОН. Замовляйте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини