Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На що звертати увагу при укладенні договору оренди землі

Реклама

Оренда землі є актуальним питанням на сьогоднішній день та в деяких моментах - навіть проблемним. В даній статті Коротич Юлія, молодший юрист адвокатського об'єднання «Юнімайндс», допоможе нам розібратись із тим, на що звертати увагу при укладенні договору оренди землі в Україні, та які сигнали свідчать про шахрайські дії недобросовісних осіб.

Чи важлива форма договору оренди землі?

Чинним законодавством передбачено, що договір оренди укладається в письмовій формі. Це є обов'язковою умовою, та вразі її недодержання, договір буде вважатись нікчемним. Також, слід зауважити, що відповідно до ч. 1 ст. 14 Закону України «Про оренду землі» від 06.10.1998 № 161-XIV, даний договір може посвідчуватись нотаріально, і в цьому разі витрати будуть покладатись на ініціатора. Нотаріально засвідчений договір має свої переваги, та про них пізніше. Проте, не слід плутати та помилково вважати, що особа набуває право оренди земельної ділянки з моменту посвідчення нотаріусом, оскільки воно виникне тільки після державної реєстрації такого права.

Можна також використати Типовий договір оренди, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2004 № 220.  Даний кістяк допоможе Вам зрозуміти з чого складається договір та, які істотні умови мають бути дотримані при його укладенні. Об'єктами оренди є земельні ділянки, що перебувають у власності громадян, юридичних осіб, комунальній або державній власності. Істотними умовами договору оренди землі є: об'єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування та розмір земельної ділянки). Продовження матеріалу читайте тут

Як ефективно контролювати виконання договорів? З функціоналом CONTRACTUM у LIGA360. Створіть тайм-лайн угоди й встановіть ключові дати на моніторинг. Більше про автоматизацію договірної роботи за посиланням.

Купуйте LIGA360 у серпні - отримуте місяць користування преміум-пакетів для двох ваших колег. На вибір надаються професійні рішення для юристів, бухгалтерів, HR, піарників, служби безпеки. Подробиці акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини