Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митна служба зазначила, коли авто на «єврономерах» не можна розмитнити

Реклама

Митне оформлення автівки на “єврономерах” не проводиться, якщо стосовно неї є постанова суду про конфіскацію.

Про це повідомляє Державна митна служба України в Телеграм.

Постанова суду про конфіскацію транспортного засобу з іноземною реєстрацією, яка набрала законної сили, позбавляє власника такого ТЗ права здійснити його митне оформлення, а сама автівка підлягає вилученню виконавчою службою.

Перед наміром здійснити митне оформлення необхідно перевіряти наявність автівки в судових реєстрах на предмет рішень про конфіскацію.

Посадові особи митниць, зокрема, під час здійснення митних формальностей та виявлення факту знаходження автівки “на єврономерах” (щодо якої винесено постанову суду про конфіскацію) на території митного посту, зобов'язані поінформувати виконавчу службу. Виконавча служба і уповноважена здійснити в межах виконавчого провадження вилучення транспортного засобу.

Нагадуємо, з 15 червня 2021 року введені в дію закони України від 15.04.2021 № 1402-ІХ та № 1403-ІХ щодо тимчасового спрощення оподаткування та митного оформлення транспортних засобів.

Також читайте: Ще 17 камер фіксації порушень ПДР запрацюють на дорогах України: адреси

Як отримати нормативну, аналітичну та консультаційну інформацію до вашого типу договору? З новим функціоналом Contractum в LIGA360:Юрист. Цей інструмент надасть пов'язані НПА, коментовані кодекси, публікації та судову практику. Отримуйте свій безкоштовний тест системи за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини