Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Шахраї привласнили нерухомість в Києві на загальну суму понад 5,5 мільйонів гривень

Реклама

У Києві судитимуть злочинну групу за незаконне утримання людей, аби відібрати їх житло.

Про це зазначають у МВС.

Як зазначив начальник слідчого відділення Шевченківського управління поліції Олександр Коломієць, правоохоронці взаємодіяли із оперативниками Миколаївщини та Запоріжжя, аби встановити місце перебування потерпілих, які перебували у розшуку, як безвісти зниклі:

«Ми відпрацьовували всю наявну інформацію, та згодом встановили, що правопорушники працювали у складі злочинної групи. Ними виявились уродженці Миколаївщини та Запоріжжя 1958, 1969, 1974 та 1994 років народження. Фігуранти розробили злочинну схему, за допомогою якої вони відслідковували самотніх людей чи людей похилого віку та осіб із нарко- та алкозалежністю, обираючи серед них потенційних жертв. Обов'язкова вимога для зловмисників - це наявність у потерпілих нерухомості у Києві. Трьох правопорушників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Один із них наразі перебуває у розшуку».

Зловмисники протягом 2017-2021 років насильно утримували потерпілих у приватному будинку. Шахраї відбирали у них паспорти, пенсійні посвідчення, документи на нерухомість та постійно застосовували фізичне і психологічне насильство. Оперативні співробітники Шевченківського управління поліції столиці встановили особи потерпілих. Ними виявились дві жінки та три чоловіка, 1933, 1989, 1958, 1968 та 1972 років народження. Окрім цього, правоохоронці встановили, що одна із жінок не витримала знущань та померла.

«Нам стало відомо, що упродовж чотирьох років зловмисникам вдалось заволодіти чотирма об'єктами нерухомості на загальну суму понад 5,5 мільйонів гривень. Також ми попередили ще одну спробу шахрайського заволодіння квартирою, вартістю понад 1 мільйон гривень», - додав правоохоронець.

Щоб убезпечити нерухомість від дій шахраїв і "чорних реєстраторів", необхідно контролювати інформацію в Реєстрі речових прав. Поставте на цілодобовий моніторинг будь-які об'єкти вашої нерухомості за допомогою сервісу SMS-Маяк, який миттєво повідомить про початок будь-яких реєстраційних процедур і допоможе вчасно зупинити рейдерське захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини