Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна впровадив зручні онлайн-сервіси, що містять усі об'єкти приватизації та оренди

Реклама

Фонд держмайна запроваджує прозорі сервіси для можливості бізнесу вигідно та зручно інвестувати. Про це 29 вересня 2021 року заявив заступник Голови Фонду державного майна України Костянтин Кошеленко під час дискусії «Government2Business» в рамках платформи Access2Finance за участі представників малого та середнього бізнесу.

Так, Фонд державного майна запровадив зручні онлайн-сервіси privatization.gov.ua та orenda.gov.ua, які містять всі об'єкти приватизації та оренди відповідно, з вичерпною інформацією щодо активів, які виставляються на аукціони.

«Приватизація та оренда існують давно, але раніше це були непрозорі процеси - ми ж розкрили всю інформацію про державні об'єкти в онлайн. Це дозволяє потенційному інвестору отримати всю інформацію про активи та прийняти зважене рішення про участь в аукціоні», - зазначив Костянтин Кошеленко.

Під час виступу заступник Голови Фонду держмайна також навів кейси успішної приватизації, які є реальними прикладами можливостей для приватного сектора вигідно інвестувати через приватизацію та оренду.

Зокрема, у Житомирській області на базі збиткової швейної фабрики завдяки приватизації та інвестиціям було створено сучасний швейно-виробничий комплекс LESYA, яка спеціалізується на пошитті чоловічих та жіночих брюк преміальної якості та експортує продукцію в інші країни для відомих брендів.

Разом із тим, за словами заступника Голови Фонду держмайна, якщо приватизація об'єктів може потребувати значних фінансових вкладень, то оренда дозволяє використовувати активи з меншими затратами.

«Оренда виробничих або офісних приміщень може стати цікавою тим підприємцям, які ще не мають значних фінансових ресурсів. Зараз такі об'єкти виставляються на прозорі онлайн-аукціони, а вся інформація про них є на сайті orenda.gov.ua», - пояснив заступник Голови Фонду державного майна Костянтин Кошеленко.

За матеріалами Фонду державного майна.

Захистити своє майно від рейдерів допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини