Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд може оштрафувати блогера через провалену рекламу в Instagram

Реклама

Суд оштрафував блогерку на 250 тис. грн через неналежним чином виконаний договір щодо реклами в Instagram.

Відповідне рішення міститься у постанові Господарського суду м. Києва від 9 вересня 2021 року у справі № 910/1801/21.

Обставини справи

Свої позовні вимоги позивач обґрунтовує тим, що відповідач в порушення норм чинного законодавства України та укладеного сторонами договору неналежним чином виконав взяті на себе зобов'язання з надання послуг, у зв'язку із чим позивачем нараховано 250 тис. грн штрафу. Також, у зв'язку з неналежним виконання зобов'язань позивач просив суд стягнути з відповідача на свою користь 700 000 грн 00 коп. упущеної вигоди, 250 тис. грн матеріальних збитків та 50 тис. грн моральної шкоди.

Позиція суду

Суд частково задовольнив позов, з огляду на таке.

Пунктом 5.6.1. додатку № 1 до договору унормовано, що у разі невиконання виконавцем зобов'язань щодо збільшення кількості підписників на відповідні (резервні) профілі/акаунти, перелік яких буде надано замовником, виконавець повинен сплатити замовнику штраф у розмірі 250 тис. грн, якщо кількість підписників на відповідних (резервних) профілях/акаунтах буде меншою ніж 30 тис.

Однак, позивачем не доведено розмір упущеної вигоди (700 тис. грн), оскільки не враховано витрати на надання вказаних послуг. Так само і не доведено підстав для стягнення збитків у розмірі 250 тис. грн, оскільки добровільна сплата вказаної суми Фізичній особі-підприємцю Чучун Вероніці Сергіївни не є підставою для стягнення цієї ж суми з відповідача.

Судом встановлено, що позивач не надав належних доказів, які б свідчили про погіршення внаслідок неналежного виконання відповідачем своїх зобов'язань за договором її ділової репутації або втрат майбутніх співпраць з блогерами, контрагентами та іншими особами.

Таким чином, вимога позивача про стягнення з відповідача 50 тис. грн моральної шкоди не підтверджена належними та допустимими доказами, відтак, не підлягає задоволенню.

Не пропустіть важливих змін щодо ваших договорів. Налаштуйте розширений моніторинг сторін з функціоналом CONTRACTUM у LIGA360. Отримуйте сповіщення про зміни у ЄДР, перевірки, відкриті провадження чи участь компаній у тендерах. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини