Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Завод “Більшовик” приватизували за 1 429 017 000 грн

Реклама

Аукціон з приватизації АТ “Перший київський машинобудівний завод” (завод “Більшовик”) завершено з переможною ставкою в розмірі 1 429 017 000 гривень. Про це повідомили у Фонді держмайна.

У відкритих конкурентних торгах за право власності на цей об'єкт великої приватизації боролися троє учасників, які підвищили вартість об'єкта від стартових 1,389 млрд грн на 40 млн грн.

“Цей аукціон є реальним результатом курсу на проведення прозорої приватизації. Тепер вступають в дію умови приватизації, які гарантують захист інтересів працівників та подальший розвиток підприємства - всі заборгованості будуть погашені, а інвестиції в модернізацію активів є чіткою вимогою”, - заявив Дмитро Сенниченко.

Нагадаємо, відновлення великої приватизації передбачено Законом № 1365-IX "Про внесення зміни до розділу V "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна" щодо відновлення проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації".

Документ передбачає, що в період дії карантину не проводяться аукціони зі зниженням стартової ціни, аукціони за методом вивчення цінових пропозицій, а також приватизація шляхом викупу об'єктів великої приватизації. Державне майно дозволяється продавати лише на аукціоні з умовами, коли торги виграє покупець, який запропонував найвищу ціну та взяв на себе зобов'язання виконати умови продажу.

Бажаєте першими дізнаватись про зміни, що впливають на ваш бізнес? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360. Отримуйте автоматичні сповіщення про зміни законодавства, контрагентів, майна. Замовляйте презентацію LIGA360 прямо сьогодні, щоб приймати smart-рішення в умовах постійних змін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини