Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінити прописку можна буде онлайн: Закон прийнято

Реклама

Верховна Рада ухвалила в цілому як закон законопроект про зміну місця реєстрації онлайн (проект № 5463).

Законом запроваджується декларування місця проживання - повідомлення особою органу реєстрації адреси свого місця проживання в електронній формі за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг з подальшим внесенням такої інформації до реєстру територіальної громади.

Також передбачено запровадження міжвідомчої електронної взаємодії. Це означає, що територіальні громади зможуть вести реєстри в електронному форматі.

У Мінцифри пояснюють, що більше не потрібен буде штамп в паспорті чи довідка до ID-картки, а замість трьох установ, 30 днів очікування та купи довідок тепер буде тільки одна заява, яку розглянуть та оброблять за 24 години.

Також реєстрація тепер не даватиме людині право власності на житло та не впливатиме на отримання послуг - оформлювати пенсію, документи чи отримувати медичну допомогу можна буде, не прив'язуючись до місця реєстрації. 

Зняти особу із задекларованого або зареєстрованого місця проживання можна буде за заявою власника житла приватної форми власності, поданої у паперовій формі, стосовно повнолітньої особи, місце проживання (перебування) якої зареєстровано або задекларовано в житлі, що належить власнику на підставі права власності.

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини