Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нюанси дистанційної роботи за кордоном

10 листопада 2021, 09:09
426
0
Реклама

В Україні все більш поширеним стає перехід на дистанційну форму роботи, як у зв'язку з пандемією COVID-19, так і завдяки цифровізації багатьох процесів в останні роки. За ст. 60-2 Кодексу законів про працю України на підставі відповідного наказу (наприклад, під час карантину) або письмового договору про дистанційну роботу працівник має право самостійно визначати місце виконання ним своїх робочих завдань, в тому числі, навіть перебуваючи на території іншої країни. Наразі вже не поодинокими стають випадки переїзду українських працівників до іншої країни на тимчасовій чи постійній основі, однак при цьому вони продовжують працювати та залишаються в трудових відносинах з українським роботодавцем. Деякі роботодавці навіть використовують такий формат роботи для утримання та заохочення персоналу, включаючи можливість дистанційної роботи до складу "соціального пакету".  

При цьому на практиці поза увагою залишається низка нестандартних питань, які докладно розкрили юристи  АО "Арцингер" у материалі: Дистанційна робота українця за кордоном: на що звернути увагу

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини