Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У столиці подорожчає вартість проїзду у громадському транспорті

Реклама

Заступник голови КМДА Микола Поворозник повідомляє, що столиця вимушена підвищити вартість проїзду у комунальному громадському транспорті.

За його словами, з моменту останнього підвищення тарифів у 2018 році суттєво прискорилася інфляція, зросла мінімальна заробітна плата, тарифи на електричну енергію та вартість дизельного пального.

За таких умов і для уповільнення відтоку кадрів на підприємствах транспорту, для збереження кваліфікованих спеціалістів, підвищення рівня їхньої заробітної плати, а також забезпечення виконання повного комплексу регламентних робіт, місто змушене підвищити тарифи на перевезення.

«Нинішня ціна у комунальному транспорті давно не відповідає економічно обґрунтованому тарифу. За розрахунками КП «Київпастранс», економічно обґрунтований тариф у наземному транспорті сьогодні становить 22,30 грн. За розрахунками КП «Київський метрополітен», обґрунтований тариф у метро - 22 грн. Проте ми розуміємо, що це велике фінансове навантаження на пасажирів, тому при розрахунку нових тарифів одне із завдань - залишити транспортні послуги диференційованими із системою знижок», - зазначив Микола Поворозник.

Проїзд у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме:

  • 20 грн - разовий квиток;

  • 12 грн - з «Карткою киянина»;

  • 15 грн - при купівлі 50 поїздок на електронний квиток;

  • 20 грн - при купівлі 1-9 поїздок на електронний квиток.

Буде можливість придбання місячних проїзних квитків зі знижками. Одна поїздка за проїзним квитком коштуватиме від 14,20 грн залежно від типу проїзного.

Також будуть в обігу проїзні квитки, що використовуються з моменту активації: на 24 години, 48 та 72 години.

«Наразі кияни мають можливість придбати наперед поїздки за ціною 6,50 грн і деякий час користуватися комунальним транспортом за старими цінами», - сказав Микола Поворозник.

За процедурою підвищення тарифів сьогодні розпочнуться громадські обговорення у форматі електронних консультацій, які триватимуть 15 днів.

Встановити нові тарифи заплановано з 01.01.2022 року.

Малий Бізнес потребує впевненості у партнерах та клієнтах. Перевіряйте інформацію про юридичних та фізичних осіб у рішенні LIGA360:Підприємець. Дані ЄДР, публічні кошти, перевірки держорганів, банкрутство, судові рішення, ризики у співпраці. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини