Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Медіабрендом року стала «Нова пошта», медіаперсоною - Гіоргі Іукурідзе, а найвпливовішою персоною в соціальних мережах – Андрій Федорів Прес-реліз

9 грудня 2021, 13:20
581
0
Реклама

Група Компаній «ЛІГА» презентувала результати медіа дослідження, проведеного серед учасників конкурсу FBA-2021 за допомогою онлайн - системи Semantrum.

Днями у Києві відбулась урочиста церемонія нагородження конкурсу Family Business Awards Ukraine 2021 - «Найкращий сімейний бізнес року», під час якої назвали компанії-переможці у трьох номінаціях:

У номінації «Малий бізнес» перемогла компанія Укрмілкінвест (сім'я Корилкевич).

У номінації «Середній бізнес» перемогу отримала компанія Suziria (сім'я Потапових і Кошарних).

У номінації «Великий бізнес» найкращою сімейною компанією визнано SHABO (сім'я Іукурідзе).

Вперше в історії цього конкурсу з'явились додаткові номінації: «FBN Медіа-бренд року», «FBN Медіа-персона року», «FBN Найвпливовіша персона в соціальних медіа», що стало приємною несподіванкою для учасників церемонії.

Для проведення рейтингу використовувались дані системи професійного аналізу медіа-контенту Semantrum.

«Щоб зрозуміти наскільки медійні бренди та персони беруть участь у конкурсі Family Business Awards Ukraine 2021 наші аналітики за допомогою спеціальних систем та розумних роботів витягли про них всю інформацію, яка була в цьому році в Інтернеті, на телебаченні, радіо, в друкованих виданнях і зробили цей медіарейтинг», - говорить Президент та Голова Наглядової Ради Групи Компаній «ЛІГА» Сергій Бондаренко.

Рейтингування проводилось за спеціальною методикою, розробленою аналітиками Semantrum, яка мала на меті мінімізувати вплив специфіки бізнесу, адже у компаній зі сфери retail очевидно більше публікацій ніж у компаній з виробничого сектору.

У номінаціях «FBN Медіа-бренд року» та «FBN Медіа-персона року» до уваги брались лише публікації у медіа, де бренд чи персона згадувались як основний об'єкт матеріалу, тобто стаття була написана саме про них, і оцінювалась не кількість повідомлень, а потенційне охоплення аудиторії (кількість потенційних читачів).

Учасники номінації «FBN Найвпливовіша персона в соціальних медіа» оцінювались за Influencer Score (співвідношення кількості реакцій до кількості підписників) у трьох мережах: Facebook, Instagram, Youtube.

За результатами дослідження медіабрендом року визнано компанію «Нова пошта» (7,64 млн потенційної аудиторії), і п'ятірка лідерів номінації виглядає так:

Нова пошта - 7,64 млн

SHABO - 0,58 млн

MULTIPLEX - 0,46 мл

TIS - 0,16 млн

Астарта - 0,09 млн

У номінації «Медіа-персона року» переміг Іукурідзе Гіоргі; публікації про нього у медіа потенційно прочитали 225 тисяч чоловік. Місця у ТОП-5 розподілились наступним чином:

Іукурідзе Гіоргі (SHABO) - 224,9 тис

Климов Вячеслав (Нова пошта) - 167,9 тис

Поперешнюк Володимир (Нова пошта) - 132,0 тис

Ставніцер Андрій (TIS) - 108,1 тис

Лібкін Савелій (ресторани Савви Лібкіна) - 38,5 тис

Гіоргі Іукурідзе, отримуючи диплом медіаперсони року, зазначив, що виявляється дарма сварив свій відділ PR, а завдяки цьому медіарейтингу зрозумів, що їх треба хвалити і дати в цьому році премію.

Варто зазначити, що досить активними у медіа були також Андрій Федорів (Fedoriv) та Андрій Здесенко (Біосфера). В ТОП-5 персон за кількістю контактів Андрій Здесенко займає переможне перше місце (1.4 млн контактів), обігнавши Андрія Федоріва (1.21 млн контактів). Втім, переможців Semantrum вибирав виключно за фокусними публікаціями, в яких медіа персони відігравали головну роль - експерта чи ньюзмейкера.

За словами Сергія Бондаренка, система Semantrum була налаштована таким чином, що аналізувала не просто згадування брендів і персоналій, а саме «фокусні» публікації, в яких розповідалося про сьогоднішніх переможців та призерів медіарейтингу.

Безумовним лідером в номінації «Найвпливовіша персона в соціальних мережах» став Андрій Федорів. Інші місця в п'ятірці розподілились наступним чином (Influence Score):

Федорів Андрій (Fedoriv) - 353,1

Лібкін Савелій (ресторани Савви Лібкіна) - 90,7

Гресь Ярослава (Fedoriv) - 32,2

Тарченко Олександр (DEC Group) - 13,2

Поперешнюк Володимир (Нова пошта) - 12,8

За словами представників аналітичного відділу Semantrum, основним викликом при створенні подібних рейтингів є врахування всіх факторів, які можуть вплинути на об'єктивність розрахунку. Незважаючи на багаторічний досвід роботи з репутаційною аналітикою, аналітики компанії створюють детальну методику з врахуванням всіх можливих факторів ризику.

«Ми вважаємо створення подібного рейтингу дуже важливим кроком на шляху до впровадження культури виміру репутаційної сили брендів. І це не лише про добру чи погану роботу піар-служби у компанії, це важливий чинник загального середовища оцінки ризик-факторів, що безпосередньо впливають на операційну діяльність компанії. Це є однією з основних ідей наших продуктів. 30 років тому ми створили ЛІГА:ЗАКОН, яка була спрямована на мінімізацію ризиків, пов'язаних зі зміною законодавства. Сьогодні ми пропонуємо інноваційну платформу LIGA360 для моніторингу ризиків та можливостей в інформаційному просторі довкола компанії, в тому числі і репутаційних (у партнерстві з системою Semantrum)», - заявила Голова Ради Директорів ЛІГА:ЗАКОН Марина Бондаренко.

Довідка: ЛІГА:ЗАКОН - українська продуктова IT-компанія, заснована в 1991 році є провідним розробником інформаційних рішень для бізнесу та офіційним технічним адміністратором Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів. ЛІГА:ЗАКОН є розробником IT-рішень для професіоналів бізнесу та держсектору - LegalTech BizTech InfoTech MarTech.

У листопаді 2021 року компанія заявила про своє нове позиціонування та рестайлінг бренду. З компанії, яка виробляла ІТ-продукти для юристів і бухгалтерів трансформувалася у продуктову ІТ-компанію, яка надає IT-платформу LIGA360 для всього бізнесу, фахівців різних професій, компаній та держави в цілому.

Сучасна суть бренду виражена в словах «ЛІГА:ЗАКОН» - Think digital - думай в цифровому форматі».

За версією GRС ЛІГА:ЗАКОН входить у ТОП-10 кращих роботодавців України у сфері IT.

ЛІГА:ЗАКОН входить до складу Групи компаній «ЛІГА».

Фото: прес-служби ЛІГА:ЗАКОН

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини